Rehinelerle ilgili son açıklama

Rehinelerle ilgili son açıklama

Irak Kriz Masası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği, güvenlik alanında düzelme sağlanamadığı kaydedildi.

Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarının geçerliliğini koruduğunun altı çizilen açıklamada, “Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir. Başta Musul ve Telafer’de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda, TİKA ve Kızılay aracılığıyla yürütülen insani yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Kerkük’ün güneyindeki Beşir köyündeki çatışmalar nedeniyle Kerkük’e sığınmak zorunda kalan Türkmen kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanması için de, TİKA’dan bir heyet ve insani yardım malzemesi bugün Kerkük’e intikal ettirilmektedir. İnsani yardım faaliyetlerimiz Erbil Başkonsolosluğumuzun eşgüdümünde sürdürülmektedir” denildi.

"GEREKLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR"

Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların ülkelerine en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplanmaktadır.

''KRİZ MERKEZİ FAALİYETİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR''

Irak’ta çatışmaların yayılmasıyla eşzamanlı olarak faaliyete geçirilen Kriz Merkezi faaliyetini sürdürmektedir. Konsolosluk Çağrı Merkezimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi’ne yönlendirilmektedir.”