Resim öğretmeni çocuklara cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı

Resim öğretmeni çocuklara cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı

Şikayetçi ailelerden biri, Gümüşpala Mahallesi'ndeki 8-12 yaşlarındaki çocukların devam ettiği T.Ö.'ye ait resim atölyesine giden kızının hareketlerindeki değişikliği fark edince, davranışlarını sorguladı. Aile dinlediği çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığından şüphelenince Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne giderek aile danışmanı-psikolog Hacı Tekin ile görüştü. Tekin, anlatılanları değerlendirirken ortada çocuklara yönelik cinsel istismar olduğunu, zaman geçirilmeden bu şüphelerin araştırılması için adliyeye intikal ettirilmesi gerektiğini bildirdi. Ailenin resim kursuna giden diğer bazı ailelerle de yaptığı görüşme ardından resim atölyesinde yatıp- kalkan, uzun süre önce eşinden boşanan ve 2 çocuğundan ayrı yaşayan öğretmen T.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.


ÖPÜP, ELLE TACİZ EDİP UYGUNSUZ FOTOĞRAFLAR GÖSTERMİŞ

Savcılığın talimatı doğrultusunda cinsel istismar mağduru olduğu değerlendirilen kursiyer çocuklardan bir bölümü Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi'nde adli görüşmeci, avukat gözetiminde dinlendi. Resim öğrencileri öğretmen T.Ö.'nün zaman zaman kendilerine dokunarak cinsel tacizde bulunduğunu, öptüğünü, uygunsuz kadın ve erkek fotoğrafları gösterdiğini, cinsellikten söz ettiğini, ders sırasında birkaç kez kendilerine kahve verirken içine sarı renkli toz attığını gördüklerini anlattı. Aileler de kurstan eve gelen çocuklarının yorgun ve uykulu olduklarını söyledi. Soruşturma derinleştirilirken 1'i erkek 4 çocuk benzer ifadelerle cinsel istismara maruz kaldıklarını ifade etti.

ÇOCUKLARININ İÇECEĞİNE ATTIĞI TOZ ARAŞTIRILIYOR 

Hazırlanın dosya ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen resim öğretmeni T.Ö., küçük yaştaki çocuklara cinsel istismar iddiası ile tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulurken, çocukların kahvesine koyduğu sarı maddenin ne olduğunun tespit edilebilmesi amacıyla araştırmaya ağırlık verildi.

ATÖLYENİN CAMLARI KIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hiçbir okulda görev yapmayan resim öğretmeni T.Ö.'nün Gümüşpala Mahallesi'ndeki resim atölyesinde 15 yıla yakın süreden bu yana kiracı olarak kaldığı belirlendi. Resim öğretmenin çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarının sosyal medyada paylaşılması ardından T.Ö.'nün resim atölyesinin camları gece kimliği belirlenemeyen kişilerce kırıldı. Çevredeki komşuları T.Ö. ile fazla konuşmadıklarını söyledi.

PSİKOLOG "AİLE ŞOK HALİNDE GELDİ"

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü psikologu Hacı Tekin, mağdur ailelerden birinin şok halinde, ne yapacaklarını bilemez halde geldiğini, anlatılanları, görüşme sonucunda ortada bir tacizin olduğuna dair ciddi kuşkuların olduğunu söyledi. Tekin, şöyle dedi:

"Tacizi andıran ve böyle bir tabloyu sergileyen bir durumu üç aşağı beş yukarı ortaya koyduk. Aileye ne yapması, nerelere başvurması gerektiği konusunda bilgi verildi. Aile o kursa giden, benzer anlatımı olan bir başka aile ile birlikte savcılığa gidiyor."

Psikolog Tekin, dünya genelinde çocukların yüzde 20'sinin cinsel istismara maruz kaldığını, bu konuda sessiz kalmanın bile suça ortak olma anlamı taşıdığını anlatırken, şunları ekledi:

"Çocuklarımızı, eskisinin aksine agresif, çekingen davranışlar sergiliyor, bir şeyler paylaşmıyor, içine kapanmışsa anormal her durumda mutlaka onları gözlem altına almak gerekiyor. Şunu unutmayalım; Bütün çocuklar cinsel istismarı hisseder, fark eder ve bilir, anlar ve anlatabilir de aynı zamanda. Çocukların bu aktarımlarına mutlaka ses vermek, ciddiye almak lazım. Avcılar Belediyesi olarak yaptığımız toplantılarda velilere bir takım bilgiler veriliyoruz. Tacizi yapan kişi ceza almamışsa buna maruz kalan bireyde ileride çok ağır rahatsızlıklar durumda ortaya çıkıyor. Velilerin nasıl davranması gerektiği de bu açıdan çok önemli."