Ritim Bozukluğu Kalp Krizi Nedeni

Ritim Bozukluğu Kalp Krizi Nedeni

Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Adil Orman, ritim bozukluğunun tedavi edilmemesi halinde ani ölümlerin olabileceğini söyledi.
Kalpte ritim bozukluğuna uzun yıllardır ilaç tedavisi ile müdahale edildiğini belirten Dr. Adil Orman, bazı ritim bozukluklarında uygulanan bütün ilaç tedavilerine rağmen yeterli sonucu sağlayamadıklarını kaydetti. Dr. Orman, "İlaç tedavisinin de uzun süre kullanımından dolayı bazı yan etkileri vardır. O da kişi sağlığı üzerinde çok büyük olumsuzluğa sebep olmaktadır. Bizde Medical Park Hastanesi’nde şuanda kalpte ritim bozukluğu yapan odağı ilaç tedavisine rağmen kontrol altına alamıyorsak yakma işlemini uygulayabiliyoruz. Bunun sonucunda hasta taburcu olduktan sonra hiçbir ilaç kullanmadan ve çarpıntısı olmadan hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebiliyor" dedi.
Ritim bozukluğu tedavi edilmediği zaman kalp krizi ve ani ölüme sebep olabileceğini vurgulayan Dr. Orman, "Ritim bozukluğu hayati önem arz eden bir durumdur. Üzerinde çok dikkatli bir şekilde durulması gerekir. Çarpıntısı olup, kalbinde kuş kanat çırpıyormuş gibi şikayeti olan ve bu şikayeti ilaç tedavisine rağmen düzelmeyen kişilerin ihmal etmeden kontrolden geçmeleri gerekir" diye konuştu.