Rıza Çalimbay: "trabzonspor Teknik Direktörü’ne Söylediğimin Arkasındayım"

Rıza Çalimbay: "trabzonspor Teknik Direktörü’ne Söylediğimin Arkasındayım"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ile ilgili olarak, "Trabzonspor Teknik Direktörü’ne söylediğimin arkasındayım ve doğru söylediğime yürekten inanıyorum. Hiç kimsenin benim oyuncuma saldırmaya hakkı yok" dedi.
Kulüp binasında haftalık toplantısını yapan Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçının ardından teknik direktör Vahid Halilhodzic ile ilgili söylediklerine açıklık getirdi. Ne futbolculuk ne de teknik direktörlük hayatında hiçbir zaman teknik direktörlerle böyle bir polemiğe girmediğini vurgulayan Çalımbay, "Girmem de mümkün değil. Biz çünkü bugün buradayız, yarın başka yerdeyiz. Futbol bu, yenilmek de var, yenmek de var. Bizim arkadaşlıklarımız, dostluklarımız var. Ancak hepimiz birbirimize örnek olmaya çalışırız. Maçın dışında oturur, konuşuruz, sohbet ederiz. Bir kere Trabzonspor Teknik Direktörü’ne karşı düşmanlığım veya başka bir düşüncem yok. Trabzonspor Teknik Direktörü’ne söylediğimin arkasındayım ve doğru söylediğime yürekten inanıyorum. Bana kimse bir şey yapmadıktan sonra tepki göstermem" diye konuştu.
"KİMSENİN OYUNCUMA SALDIRMAYA HAKKI YOK"
Trabzon’da oynanan maçta iki olay olduğunu belirten Çalımbay, "Bir tanesi Mustafa Akbaş ile Marco’nun pozisyonu oldu. Bunda da Marco’nun kesinlikle hiçbir kasıtlı hareketi yoktu. Biz daha fazla üzüldük. Hatta ben Mustafa ambulansa giderken yanına gittim ve ’bir şeyin var mı’ diye sordum. Allah’tan öğrendik bir şeyi yok. O pozisyonda 5 tane futbolcusu kendi teknik direktörlerini tutmaya çalışıyor. Sahaya giriyor ve benim oyuncuma saldırmaya çalışıyor. İkincisi Wederson’un pozisyonu. Orada ayağı kaymıştır, topa basmıştır hakem de kırmızı kart göstermiştir, olay bitmiştir. Burada zarar gören biziz. O zaman bütün teknik heyet olarak benim oyuncumun üzerine yürümeye hakkınız yok. Hiç kimsenin benim oyuncuma saldırmaya hakkı yok. Aynı şeyi ben yapsam bana da tepki gösterirlerdi. Benim tepki göstermemin sebebi, sahaya girip oyuncularıma saldırdığı için, başka bir şey yok. Trabzonspor camiasına gelmiş bir teknik direktörün yapmaması gerekiyor. Orada bir tane kelime söyledim. ’Hoca Türkiye’yi başka bir yerle karıştırıyor’ dedim. Herkes onu Türkiye’yi karıştırıyor diye anlamış. Öyle bir şey yok. Benim ne hocalığına ne başka bir şeyine bir lafım yok. Sahaya girip onu yapması yanlış. Trabzonspor camiasından da ben bir açıklama beklerdim. Ama maalesef böyle bir şey olmadı. Bizim olayın özü bu" şeklinde konuştu.
"KENDİ HATALARIMIZDAN YENİLDİĞİMİZ BİR MAÇ OLDU"
Çlımbay, Trabzonspor maçına iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Amacımız Trabzondan puan veya puanlarla dönmekti. En çok da ölü toplara çalıştık. Ben oyuncularıma söyledim; bir tek ölü toplardan bize üstünlük sağlayabilirler. Bu konuda da yapacağımız tek şey rakip oyuncularını iyi kontrol etmek. Maalesef ilk yarı ölü toplardan pozisyon verdik. Trabzonspor’un bize girdiği pozisyonların yüzde 90’ı ölü toplardan oldu. İlk yarıyı her an gol yiyebilecek bir şekilde bitirdik. Devre arası oyuncularımızı uyardık ancak golleri yedik. Yemememiz gereken 3 tane kafa topu, 2’si duran toptan. Mücadele olarak çok iyiydik ama forvette hiçbir şey yapmadık. Bizim için sıkıntı oldu. Ben 2 takımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Kendi hatalarımızdan yenildiğimiz bir maç oldu. Biz ölü toplarda adamları tutabilseydik rahatlıkla puan alırdık. Tabii asıl bizi yıkan Wederson’un atılması oldu. Bizim için dezavantaj oldu. Bu maçın böyle bitmemesi gerekiyordu. Daha iyi bir duruma getirebilirdik. Defansta yaptığımız hatalardan dolayı mağlubiyeti hak ettik. Bunlardan ders çıkarmak gerekir" açıklamasında bulundu.