Rize’de Çanakkale Şehitleri’nin Anısına 12 Bin Meyve Fidanı Dikilecek

Rize’de Çanakkale Şehitleri’nin Anısına 12 Bin Meyve Fidanı Dikilecek

Rize Valiliği tarafından yürütülen çalışma ile Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Rize’de 161 dönüm alanda 12 bin meyve fidanı dikilmesi hedefleniyor.
Rize Valiliği Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısı ile ilginç bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Rize Valiliği tarafından geliştirilen ve İl Planlama Müdürlüğü tarafından organizesi yapılan çalışma ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Rize’de halka açık alanlarda 12 bin adet çeşitli meyve ağaçları dikilecek. Proje ile alışılmış ağaç dikimlerinin aksine halkın her kesiminin dikilecek ağaçların meyvelerinden istifade etmesi amaçlanıyor.
Rize Valisi Ersin Yazıcı, projeyi önemsediklerini belirterek ilgili veya ilgisiz tüm kurumların projeye destek vermelerini istedi. Yazıcı, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünün Çanakkale başta olmak üzerine yurt genelinde bu güne kadar eşine rastlanılmayan bir büyüklükte anılacağını ifade ederek bu nedenle Rize’nin bu proje ile farklılık ortaya koyması gerektiğini belirtti.