Roberto Carlos "Diego asla Alex olamaz!"

Roberto Carlos "Diego asla Alex olamaz!"

Fenerbahçe’ye transferiyle birlikte Türkiye macerası da başlamıştı Brezilyalı yıldızın. Rusya’nın Anzhi Makhachkala takımında yardımcı hoca olarak görev yapan Carlos, 3 Haziran 2013’te Sivasspor’a attığı 2 yıllık imzayla teknik direktörlük kariyerinin de startını vermiş oldu.

Sivas 4 Eylül Stadı’nda taraftarın huzuruna çıkan Roberto Carlos, Kırmızı- Beyazlı taraftarlara da şampiyonluk sözünü vermişti. Bu büyük hedef için uzun bir sürecin gerektiğine dikkat çeken Sivasspor’un teknik patronu, başarılı bir sezonu da geride bırakmıştı. Yiğido sezonu 5. sırada tamamlamış ve Avrupa kapılarını sonuna kadar açmıştı. Ancak UEFA’dan gelen haber Kırmızı-Beyazlı camiayı ve Carlos’u da üzmüştü. Zira Sivasspor 1 yıl men cezası almış, Carlos’un Avrupa planı hiç hesapta olmayan bir sebeple başka bahara kalmıştı.

Fanatik Gazetesi'ne konuşan dünyaca ünlü fubol adamı Roberto Carlos, yeni sezondan beklentilerini ve hedeflerini açıkladı.

EN İYİ SİSTEM GALİBİYET

“Tabi bunu yapaken defansif görevlerimizi unutmayacağız. Ama artık arkaya çakılı defans olmayacak. Defans orta sahada başlayacak. Orta sahada bu işi başlatacağımız için defanstaki futbolcu sayımız 6’ya kadar çıkacak. Hücumda ise bu sistemde oyuncu sayımız 5 olacak. Sistem demeyelim ama futbolcuların oyun içinde alacağı pozisyonlar geçen seneye göre değişecek. Futbolda sistem yoktur, kağıt üzerinde evet vardır. Ama galip gelen sistem en iyi sistemdir. En iyi defans hücumda başlar sözü var. Evet kesinlikle böyle.”

KALİTE SÜREKLİ ARTIYOR

“Hedefim kendimi daha da geliştirmek. Real Madrid gibi takımlarda çalışmayı Türkiye’den sonra düşünebilirim. Türk futboluna kaliteli oyuncular gelmeye devam ederse kalite de artar. Geçen seneki
çalışmamız maalesef boşa çıktı. Avrupa’ya gitmeliydik. Ancak bunun pozitif anlamında bir motivasyonu oluyor, olacak... Bu sezon gittiğimiz her statta her anlamda saygı duyulan bir takım olacağız. Kenti, insanları, kentin kültürünü, camiayı çok iyi temsil edeceğiz. Örnek gösterilen bir takım olmak ve Dünya çapında tanınmak istiyoruz. Taraftarımızın bilinçli ve sabırlı şekilde maçlarda bizi destekleyeceğine yürekten inanıyorum.”

DÜNYA KUPASI BÜYÜK KAYIP

“Bana göre Türkiye bu Dünya Kupası’na katılamamakla büyük bir takım olma şansını tepti. Çok büyük fırsatlar yakalayabilirdi. Şuna dikkat etmeliyiz... Bu Dünya Kupası şunu gösterdi; futbolda kalite düşmüyor, bana göre güçler eşitleniyor. Zaten doğru planlama yapan bir takımın başarısız olma şansı yok. İspanya ve Brezilya arasında bana göre Türk Milli Takımı aradan sıyrılabilirdi. 2018 Türkiye’nin yılı olabilir.”

DİEGO ASLA BİR ALEX DEĞİL

“Fenerbahçe’nin aldığı Diego Ribas zaten bir fenomen... Deneyimini, kalitesini ve takım oyunculuğunu Fenerbahçe’ye katacak güçtedir. Ancak Diego konusunda sabırlı olmak gerekir. Diego şu anda İspanyol ve Alman futbolundan çıkmış bir şekilde Türk futboluna geliyor. Aynı zamanda da farklı bir futbolla geliyor. Adaptasyon sürecine sabır gösterilmelidir. Ancak şunu bilmek gerekir. Diego asla bir Alex olamaz... Çünkü Alex tektir.”