Roberto Carlos Neden Yıldız Oyuncu Çikmadiğini Açıkladı

Roberto Carlos Neden Yıldız Oyuncu Çikmadiğini Açıkladı

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, son dönemlerde dünyada neden yıldız futbolcu çıkmamasıyla ilgili olarak “Yıldız futbolcular küçük yaşlarda çok büyük paralar kazandığı zaman bu ileride sorun olabiliyor” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Mercedes Benz U16 Ege Kupası turnuvasının galası Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Galanın özel davetlisi Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, yoğun ilgi gördü. Galaya; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, daire müdürleri, spor kulübü yöneticileri ile Türkiye, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Fransa, ABD ve Yunanistan U16 Milli takımlarının temsilcileri katıldı.
Galanın açılış konuşmasını yapan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, “TFF, hükümetimizden sonra en çok yazılı ve görsel basında konuşulan, konusu geçen, programlar yapılan kurum ve kuruluş. Bu kurumu ve kuruluşun o kadar yoğun işleri var ki, gerçek manada hükümetimizden sonra en çok kamuoyunda kalan bir formatta. Bir hakemimizin, bir kararın tam 3 saat boyunca ileriye geriye yapılıp, o kararının doğru olup olmadığını bize anlatıyorlar. Sizler de haklı olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu hakem kararlarından başka ne gibi görevleri var diye merak ediyorsunuzdur. Benim ev halimin merak ettiği gibi. Ben bu konuyu açmak istedim. TFF yılda 105 bin müsabakayı örgütleyen, yöneten ve bütün paydaşlarının görsel şovu seyretmelerini ve sonrasında güvenli bir şekilde evlerine gitmelerini sağlayan büyük bir organizasyonu yönetiyor. Futbolun idari şekli var. Milli takım ve gençlerimiz var. Hepimiz bu organizasyonun farklı farklı yerlerinde basın mensuplarıyla birlikte emek verdiğimizi ifade ediyorum” dedi.
FUTBOLDA YETENEKLİ ÖĞRENCİLER KEŞFEDİLECEK
Bir hafta önce Manisa ile birlikte Türkiye’nin 20 ilinde Futbol Gelişim Direktörlüğü (FGD) koordinesinde bir proje hayata geçirildiğini aktaran Arif Koşar, bu proje kapsamında 6-10 yaş arasındaki öğrencilerin futbol yeteneklerinin tespit edilerek, ülke futboluna kazandırılmasının amaçlandığını söyleyerek, “İnsanlar neden alt yapılar bizden yetişmiyor diye dert yanıyor. Almaya ve İngiltere’de neden çok fazla futbolcu çıkarıyor? Futbolu yeniden keşfetmeye gerek yok. Bunun bir realitesi var. İnsanların yeteneklerini ortaya çıktığı yaş grubu 6 ile 10 arasıdır. Bizde bu kapsamda ilk olarak belirlediğimiz pilot illerde okuyan öğrencilerimizi bir taramadan geçireceğiz. Bu görevi FGD üstlenecek. Ülke futbolumuza hayırlı olsun” diye konuştu.
Bu akşam futbol gerçeğinin realitesinin yansımasını gördüklerini dile getiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise futbol deyince akan suların durduğunu vurguladı. Ege Kupası’nın Manisa’da düzenlenmesi nedeniyle TFF yönetimine teşekkür eden Vali Bektaş, Manisa’nın tüm dünyada isminden söz ettiren kent haline gelmeye başladığını ifade etti.
CARLOS: “FUTBOL OKULLARININ AÇILMASI LAZIM”
Ege Kupası’nı televizyondan takip ettiğini belirten Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, çok yetenekli gençlerin olduğunu söyledi. Bu gençlerin daha iyi futbolcu olabilmeleri için futbol okullarının açılması gerektiğini anlatan Carlos, “Okulların açılmasıyla birlikte başlarına iyi hocaların ve psikologların getirilmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi federasyon yeni bir yöntem getiriyor. 14 futbolcu ile takımlara destek oluyor ama bu alt yapıdan gelen sporcuları etkiliyor. Yer bulamayacaklarını düşünüyorlar. Ama benim düşüncem alt yapıdan gelen futbolcular ünlü futbolcuların yanında yıldızlaşacaklar. Benim hayatım futbol oldu. Küçük yaşlardan beri futbolla ilgilendim. Bir sürü yıldızla, Raul, Ronaldo, Beckham gibi futbolcularla oynadım. Şimdi bildiğim her şeyi de futbolculara öğreteceğim. Bunu yanında da ailenin çok önemi var. Ailenin sizi nasıl yetiştirdiği önemli. Benim ailem bana çok iyi eğitim verdi, bu eğitim ile de çok iyi yerlere geldim. Buradan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“YILDIZ OYUNCULARIN GENÇ YAŞTA BÜYÜK PARA KAZANMASI SORUN OLABİLİYOR”
Geçmişte eski turnuvalarda yıldızlaşan 50 isim sayabildiğini ama şimdi son Dünya Kupası dahil neden 5 yıldız sayılamadığının sorulması üzerine konuşan Roberto Carlos, “Genç yaşlarda psikoloji çok önemli. Yıldız futbolcular küçük yaşlarda çok büyük paralar kazandığı zaman bu ileride sorun olabiliyor” diyerek yanıt verdi.
Konuşmaların ardından TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Roberto Carlos ve diğer davetlilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.