‘‘robot Tasarımını” Öğrenen Öğrencilere Sertifika

‘‘robot Tasarımını” Öğrenen Öğrencilere Sertifika

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nin düzenlediği “Robot Tasarım ve Programlama” atölyesini başarıyla bitiren öğrenciler, sertifikalarını törenle aldı.
Yaklaşık 8 hafta süren, robotların parçalarını, işlevlerini, basit ve motorlu makinaları yakından tanıma fırsatı sunan eğitim programı tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, eğitimi başarıyla tamamlayan 11-14 yaş arası 56 öğrenciye sertifikalarını, Gezegenevi’nde düzenlenen törende takdim etti.
Törene aileleriyle katılan öğrencilere ayrıca, “Evrendeki Vaha” filmi izletildi.
“ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMA”
11-14 yaş arası 56 öğrencinin katıldığı eğitim programının ilk etabında robotun parçaları, işlevleri anlatıldı. İkinci etabında oluşturulan robotun temel hareketlerle yönlendirilmesi konularının anlatıldığı uygulamalı eğitim programının sonunda öğrenciler, problem tanımlama, analiz etme, çözme, analitik düşünme, sorgulama, yaratıcılık ve takım ruhu gibi becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Öte yandan eğitimi başarıyla bitiren öğrencilerin bir kısmı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafından verilecek, tasarım ve programlamada daha ileri bir eğitimle, bölgesel FLL “Robot Tasarım ve Programlama” Turnuvası’nda Gaziantep’i temsil edebilecek.