Roma Kültür Ve Tanıtma Müşavirliği’ne Çirkin Saldırı

Roma Kültür Ve Tanıtma Müşavirliği’ne Çirkin Saldırı

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne 20 kişilik PKK’lı grup tarafından Türkiye’nin Kobani politikaları gerekçesiyle boyalı ve sis bombalı saldırı düzenlendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün Roma’daki turizm ofisi olan Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne öğle saatlerinde 20 kişilik PKK’lı grup tarafından boyalı ve sis bombalı saldırı düzenlendi. Tükiye’nin Kobani politikalarını bahane gösteren terör örgütü yandaşları Roma’daki Piazza della Repubblica meydanında bulunan müşavirlik binasına saldırı düzenledi. Müşavirlik binasına kırımızı renkli boya ve sis bombası atan saldırganlar binanın kapısına da sprey boyayla ‘Kobani Direnişi’ yazdılar.
Konuyla ilgili twitter hesabından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Roma’da Bakanlığımız müşavirliğine bir saldırı oldu. 20 kişilik PKK’lı grup, müşavirlik önünde düzenledikleri eylem sırasında binaya saldırıda bulundu. Binamıza sis bombası atıldı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Roma Müşavirliğimize geçmiş olsun diyorum. Yurtdışında özveriyle ülkemizi temsil eden tüm müşavirlerimize bir kere daha selam ve sevgilerimi iletiyorum. Müşavirlerimizin ve ataşelerimizin bu saldırılar karşısında ülkemizin değerlerini daha büyük bir azimle tanıtacaklarına inancım tamdır” dedi.