Roman Vatandaşlar Kalıcı Çözüm Bekliyor

Roman Vatandaşlar Kalıcı Çözüm Bekliyor

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, yaptığı basın açıklamasında ekonomik yoksulluğun içinde boğuşan romanların kalıcı çözümler beklediğini söyledi.
Dernek Başkanı Şallı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından roman vatandaşlara yönelik sosyal politika stratejisi belgeseli ve eylem planını desteklediklerini vurgulayarak, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Roman vatandaşlarımıza yönelik sosyal Politika Strateji Belgesi ve Eylem Planı taslağı hazırlamış sivil toplumdan da görüş almak için paylaşılmıştır. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak hazırlanan bu eylem planı bugüne Türkiye’de yaşayan romanların sorunları daha bir görünürlük kazandırması yönünden çok önemli olup, yapılan dokümanı önemsemekteyiz. Ancak, eylem planın içeriğine bakıldığında ’Sosyal İçerme’ diye tanımlanan sorunları çözecek çalışmaların yetersiz olduğu, çözümü konusunda açıklayıcı bilgilerin eksik olduğu görülmektedir" dedi.
Ekonomik yoksulluğun içinde boğuşan romanların kalıcı çözümler beklediğinin altını çizen Dernek Başkanı Şallı, "Roman vatandaşlara yapılan çalışmaların devlet politikası düzeyinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun aşılamaması sosyal dışlanmayı, fırsat ve imkan eşitsizliğini ortadan kaldırmayacaktır. Hazırlanan eylem planının aceleye getirildiğini düşünüyor, ilgili bakanlığın isteklerimiz doğrultusunda çalışmaları sürdüreceğini inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.