Ronaldo, eskisine adeta fark attı

Ronaldo, eskisine adeta fark attı

Cristiano Ronaldo, Manchester United'da oynadığı dönemdeki sezon ve maç sayısına Real Madrid'de de yetişti. Portekizli yıldız, Real Madrid'de bu sene 7. sezonuna başlıyor. Geride kalan 6 sezonda ise Madrid ekibiyle 292 maça çıktı. İlginç de bir tesadüfe imza atanb aşarılı oyuncu, Manchester United'da da 6 sezon ve 292 maçta forma giymişti.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; sezon ve maç sayısı eşit olsa da Real Madrid'li Ronaldo, Manchester United'daki Ronaldo'ya fark attı. 30 yaşındaki oyuncu, Manchester'da 118 gol atarken, Real Madrid'de aynı maç sayısında 302 gol attı. Kırmızı Şeytanlar'da sadece 1 hat-trick yapan Portekizli, Real'de ise 29 hat-trick yaptı.

İngiltere'de maç başında 0.4 gol ortalamasıyla oynayan Ronaldo, Madrid'de bu oranı maç başına 1.03'e yükseltti. Bu istatistiklerdeki farkın en büyük sebebi ise Ronaldo'nun Manchester'a sadece 18 yaşındayken ve fiziksel açıdan zayıfken transfer olması. Real Madrid'de takımın yıldızı olması ve birçok golde arkadaşlarının pas tercihini ondan yana kullanaması da bir başka etken.

Tecrübeli oyuncu, 2003-2004 sezonunun başında 18 milyon Euro'ya Sporting Lizbon'dan Manchester United'a, 2009-2010 sezonunun başında ise 94 milyon Euro'ya United'dan Real Madrid'e transfer olmuştu.