Rotaryenler İpekyolu’nda Buluştu

Rotaryenler İpekyolu’nda Buluştu

Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary’e bağlı Türkiye 2430. Bölge 2014-2015 dönem Guvernörü Korhan Atilla’yı bölge toplantısında ağırladı.
Gaziantep’te yaklaşık 5 ay önce kuruluş aşamasını tamamlayarak faaliyetlere başlayan İpekyolu Rotary Kulübü, Bölge Guvernörü Korhan Atilla, 4. Grup Guvernör Yardımcısı Kemal Tokuz, Bölge Komite Başkanı Mehmet Altan, Rotary Kulüp Başkanları ve çok sayıda üyenin katılımıyla toplantı düzenledi.
İpekyolu Rotary Kulübünün ev sahipliğinde Gaziantep’e gelen Bölge Guvernörü Korhan Atilla ve Gaziantep’te bulunan 6 Rotary Kulübünün başkanları toplantı öncesi şehirde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
İpekyolu Rotary Kulüb Başkanı Işınsu Alpay’ın da eşlik ettiği ziyaretler kapsamında Rotaryanler ilk olarak Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.
Bölge Guvernörü Atilla, burada yaptığı konuşmada Rotary Kulüplerinin sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Vali Ata’ya bilgiler verdi.
Rotaryanler daha sonra Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanırıverdi’ye de nezaket ziyaretinde bulundu.
Bölge Guvernörü Atilla, gün içerisinde gerçekleştirilen ziyaretler sonrası akşam İpekyolu Rotary Kulübü tarafından tertip edilen toplantıya katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay, Bölge Guvernörü Korhan Atilla ve eşi Aylin Atilla’yı aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İpekyolu Rotary’i olarak dönemin 6’ıncı, kulübün 11’inci toplantısını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Alpay, yeni kurulan bir Rotary kulübü olmalarına rağmen ileriye dönük önemli projelerinin olduğunu söyledi.
Alpay, konuşmasında kulüp amaçlarını ise ‘insanlığa hizmet etmek, her meslekten yüksek ahlak standartlarını yüceltmek ve dünyada barışı ve iyi niyeti yaymak’ olarak açıkladı.
Uluslararası Rotary’e bağlı Türkiye 2430. Bölge Guvernörü Korhan Atilla ise yeni dönemde Rotary kulüpleriyle birçok soysal ve toplumsal proje için birlikte çaba sarf edeceklerini söyledi.
Rotaryenlerin bu tarz toplantılarla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmasını önemli bulduğunu belirten Atilla, "Böylesi güzel buluşmalar bizleri ileriye dönük çalışmalar konusunda daha fazla teşvik ediyor ve geleceğe daha umutlu bakarak sağlam adımlar atmamızı sağlıyor" dedi.
Toplantı sonrası İpekyolu Rotary Kulüp üyeleriyle bir süre sohbet eden Guvernör Korhan Atilla’ya Başkan Işınsu Alpay tarafından günün anısına özel bakır işleme kahve fincanı takımı hediye edildi.