Rteü Eğitim Öğretim Yılı Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yapacak

Rteü Eğitim Öğretim Yılı Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yapacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin tercih edilirlik oranı on puan artarak yüzde 92.42 oldu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman düzenlediği basın açıklaması ile üniversite ile ilgili rakamsal verileri açıkladı. Karaman, geçen yıla oranla üniversitelerinin tercih edilirlik oranında on puanlık bir artış gözlendiğini belirterek 2014 yılı tercih edilirlik oranını yüzde 92.42 olarak açıkladı. Karaman RTEÜ’de 49’u profesör, 66’sı doçent olmak üzere 842 akademik personel bulunduğunu hatırlatarak, “Toplam öğrenci mevcudumuz ise 17 bin 984’tür. Bunun 3 bin 863’ü yeni kayıttır. Üniversitemizde 8 bin 8 öğrenci Lisans, 7 bin 118 öğrencimiz ön lisans ve bin 275 öğrencimiz yüksek lisans eğitimi görmektedir” dedi.
EN BÜYÜK RAĞBET TIP FAKÜLTESİ’NE
Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yaptığı açıklamada RTEÜ akademik birimleri içerisinde öğrencilerin en büyük rağbeti Tıp Fakültesi’ne gösterdiklerini ifade ederek “77 yeni öğrenci kabul ettiğimiz Tıp Fakültemizi 5 bin 951 öğrenci tercih etmiştir. Tercih sıralamasında ikinci sırayı ise 4 bin 543 öğrenci ile İlahiyat Fakültesi takip etmiştir. İlahiyat Fakültemize ise sadece 205 öğrenci alabildik. Üniversitemizin akademik birimleri içerisinde en çok tercih edilen 3. fakülte ise dış hekimliği fakültesi olmuştur” diye konuştu.
Rize’yi tercih eden iller arasında yine Rize’nin birinci sırada yer aldığını ifade eden Karaman, üniversitelerine bu yıl kayıt yaptıran bin 70 öğrencinin Rizeli, 621 öğrencinin Trabzonlu, 171 öğrencinin Ordulu olduğunu dikkat çekerek 81 ilden ve yurt dışından bir çok ülkeden öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti.
Üniversitelerinin akademik birimlerinin de güçlenerek sayılarının arttığına dikkat çeken Karaman, “Üniversitemiz; 3 Enstitü, 11 Fakülte, 7 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 42 akademik birimden oluşmaktadır. 11 fakülteden 10 tanesi aktif durumdadır. Bu sene; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nu da aktif ettik” bilgisini verdi.
AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI YAPACAK
Karaman, RTEÜ’nün eğitim ve öğretime başladığını ancak resmi açılışın 11 Ekim tarihinde üniversiteye adını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacağını belirterek şunları söyledi:
“Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelimizin 2014-2015 Akademik Yılı’nı kutluyor, yeni eğitim öğretim yılının başta üniversitemiz olmak üzere tüm yüksek öğretim camiası için başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ilimizin geleceği ve göz bebeğidir. Rize halkının ortak arzusu büyüyen, gelişen, tercih edilen ve marka olan bir RTEÜ görmektir. Biz de bütün akademik ve idari kadromuzla bunun için çalışmaktayız. Geleceğin üniversitesi olma yolunda adım adım ilerleyen ve hızlı bir gelişim sürecine odaklanan üniversitemiz, önemli aşamalardan geçiyor. Daha önce de sizlere ifade ettiğim gibi, niceliksel ve niteliksel büyümenin birlikte olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Eğitim ve öğretime başladık. Ancak resmi açılışımızı 11 Ekim tarihinde yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açılış törenimize katılacağı için açılış takvimini kendilerinin programına göre ayarladık.”