RTÜK, Seda Sayan'ın cezasını kesti

RTÜK, Seda Sayan'ın cezasını kesti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, iki eşini öldüren kişinin konuk edildiği Seda Sayan'ın programına, RTÜK'ün geçen haftaki toplantısında karar çıkmamasına ilişkin, "Bu, 'Seda Sayan'ın programında ihlal yok' şeklinde değerlendirilemez. Karar çıkmayan bir rapor, otomatik olarak takip eden toplantının gündemine girer. Dolayısıyla rapor perşembe günü yeniden ele alınacak" dedi. Dursun, RTÜK'ün Seda Sayan Show hakkındaki kararlarıyla ilgili medyada yer alan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

RAPOR GÜNDEM DIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile vatandaşların yoğun şikayeti üzerine, iki eşini öldüren Sefer Çalınak'ın konuk edildiği "Seda Sayan Show"a ilişkin uzmanlarca bir rapor hazırlandığını belirten Dursun, raporun geçen haftaki toplantıda gündem dışı olarak görüşüldüğünü anımsattı.

SUÇ İŞLEMEYİ ÖVÜCÜ BİR PROGRAM

Dursun, uzman raporunda yayının, "suç işlemeyi ve suçluyu övücü nitelikte program yapıldığı", "toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik ve kadının istismar edildiği" ve "şiddeti özendirici veya kanıksatıcı" olduğu tespitlerin yer aldığını bildirdi.