Ruh Sağlığı Hastaları Moral Depoladı

Ruh Sağlığı Hastaları Moral Depoladı

Eskişehir’de, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüşte, kentte bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde tedavi gören hastalar moral depoladı.
Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı’nda düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hayri Gültekin, Eskişehir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Berkant Yelken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikyatri Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi Dr. Ferdi Kösker ve hastalar katıldı.
Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hayri Gültekin, müdürlük olarak görev alanlarının halkın hastalanmadan önceki sağlık durumunun muhafazası olduğunu söyledi.
“Sağlıklı kafa sağlıklı vücutta bulunur” sözünü hatırlatan Dr. Gültekin, “Bildiğiniz gibi Dünya Sağlık Örgütü’nün bir tanımı var. İnsanların sadece fizik sağlıkları değil, ruh sağlıkları ve sosyal sağlıkları da bizim için bir bütündür, önemlidir. Bizim halk sağlığı olarak en önemli sloganımız; “Konu halkımızın sağlığıysa gerisi teferruattır.” Bugün bilimsel olarak ruh sağlığıyla mentel sağlığın fizik sağlığıyla da ne kadar alakalı olduğu ortaya çıkmıştır. Hatta güzel bir söz vardır; “Sağlıklı kafa sağlıklı vücutta bulunur.” Biz sağlıklı durumun muhafazası için özellikle fizik egzersizi ve mobilize bir hayatı öneriyoruz. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Fizik egzersiz ruh sağlığının da garantisi olabilir. Biz halkımızın Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde sağlıklı olarak sağlığını daha da geliştirerek yaşamasını arzu ediyoruz” dedi.
Eskişehir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Berkant Yelken, bu yıl ki 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü temasının “Şizofreniyi yaşamak” olduğunu söyledi.
Dr. Yelken, bugün düzenlenen etkinliğe, kronik ruh sağlığı hastalarının, psikotik bozukluğu olan hastaların ve şizofreni hastalarının katıldığını anlattı.
Etkinlikte hastalar, Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı’nda yürüyüş yaptı.