RUMELİSİAD’dan Balkanların geleceğine büyük katkı

RUMELİSİAD’dan Balkanların geleceğine büyük katkı

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Balkanlara kalıcı eserler bırakma adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

RUMELİSİAD, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile yapılan işbirliği sonucunda, Sırbistan’ın Sancak bölgesinde yer alan Prijepolje bölgesine ortaokul kazandırdı. Yaklaşık olarak 500 bin Euro tutarında gerçekleşen bu yatırımlar ile bölge insanları ile Türkiye arasında büyük bir bağ kuruluyor. 

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Zarif Alp de aynı kentte bulunan ve ilköğretim hayatını tamamladığı Dusan Tomasevic İlköğretim Okulu’nu, geçtiğimiz yıl başlayan çalışmaların ardından tamamen yeniledi.

Bölge Halkından Yoğun İlgi

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, Yönetim Kurulu üyeleri Zarif Alp, Ersin Birnican ve Ferdi Yılmaz ile birlikte, Kadın Komisyonu üyelerinin de yer aldığı okul açılışlarında, bölge halkının RUMELİSİAD’a ilgisi yoğun olurken, etkinliklerin sonunda Kadın Komisyonu üyeleri tarafından okullarda, tüm sınıflar için akıllı tahta hediye edildi.

Gurur Duyuyoruz

Kendi okuduğu okulu yenileyerek, böylesine anlamlı bir çalışmanın içerisinde bizzat yer aldığı için büyük bir gurur yaşadığını ifade eden RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Zarif Alp, Balkan ülkelerindeki genç nüfus potansiyelinin önemine vurgu yaparak, onların geleceklerine yaptıkları bu yatırımın ilerleyen süreçte meyvelerini vereceğini ve okulun yeni yüzünün de hayırlı olmasını diledi.

Balkanlara Olan Desteğimiz Sürecek

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer de “Balkan ülkeleriyle olan tarihsel geçmişimize dayalı bağlarımızın yanı sıra, bu tip sosyo-kültürel hayata olan desteklerimizle, aramızdaki ilişkileri daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü Balkan ülkeleri bizim için çok kıymetli. Bölgeler arası gelişime katkı sağlamak adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Balkan ülkelerinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için gereken her türlü desteği sağlamaya hazırız. Açılışını yaptığımız okulların da bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki buradan çok güzel bir nesil yetişecek” ifadelerini kullandı.