Rus kadınlar Ebru Şallı'yı affetmedi!

Rus kadınlar Ebru Şallı'yı affetmedi!

Açıklamalarıyla Türkiye'de yaşayan Rus kadınların tepkisine maruz kalan Ebru Şallı henüz bir açıklama yapmadı.

Antalya VTV’de program yapan Maria Kristina Fadeeva, kendi görüşlerini ve üç Rus kadının görüşlerini bloğunda yayınladı.

Ebru Şallı’nın söyledikleri beni gülümsetti. Bir Rus kanalında , üstelik iki kadının sunduğu programda ünlü bir ismin, Türk kadınlarının nasıl yaşlandıklarını tartıştıklarını hayal bile edemiyorum. Oldukça fantastik bir durum ve üstelik bir televizyon programı formatında hoş bir davranış değil.. Hele ki, Ebru Şallı’nın bir antropologa has özgüvenle “Rus kızların yaşlandıkları yaşın 25 olduğu” iddiası… Ben 25 yaşındayken sinemada +18 film gösterilerine giremiyordum, 19 yaşına kadar makyaj kullanmıyordum ve şu anda hiç bir kimse 33 gösterdiğimi söylemiyor. Son olarak : “Bir insanın her şeyi güzel olmalıdır. Yüzü, giyimi, iç dünyası, düşünceleri…” A.P.Çehov

Eva 35, yaşında

İzlediğim röportaj beni şaşırttı. 35 yaşındayım, Rusya’da mankenlik sektöründe, sonra da TV sektörüne çalıştım. Modellik sektörünü bilirim. Evet, kızlar arasında anlaşmazlıklar yaşanırdı ama hiç bir zaman milliyetçiliğe dayalı bir ayrımcılık yer almamıştı. Türk erkekler onları tercih ediyor diye, Rus kızları suçlamak tuhaftır. Belki de sorun Rus olmaları da değil ya da 25 yaşında yaşlanmamız da değil. Olay, Türk erkeklerin bize hayranlıkla bakmalarıdır. Çocukluğumdan beri annem bana kendimi sevmeyi, bakımlı olmayı ve kendimi şımartmayı öğretmiştir. Belki de bu yüzden Rus kızlar her zaman bakımlıdırlar.

Alisa, 34 yaşında

Maalesef, korkarım ki Ebru Şallı’nın başarısız yorumunun sebebi basit bir kıskançlıktır. Ünlülerin bile sıradan insanlara has zayıflıkları olabilir. Rus kadınların güzelliği ileri yaşlarda bile solmaz. Bu, bütün dünyada bilinir. 20-30- 40-50-60 yaş gruplarından Rus ve Türk kadınları alıp karşılaştırmak yeterlidir. Bizim kadınlar 60’lı yaşlarında şık ve fit’ler, zarifler, bakımlılar, moda ve kültür aleminden olayları takip ederler, hayatı yaşarlar, seyahat ederler vesaire. 60 yaşındaki bir Türk kadın, yaşlı bir kadındır... Türkiye’de 20 yaşlarında kızlar bazen 40 yaşındaki bir kadının yapmayacağı ağır makyajlar yaparlar ve böylece ciltlerine ve dış görünüşlerine zarar verirler. Türk kadınların çoğu evlenince hele çocuk doğurunca kendine bakmayı tamamen bırakır. Oysa ki bizim kadınlar görünümlerine bakar ve ruhlarını beslerler ve bunları bir eş edinmek uğruna değil ama her zaman güzel kalmak için, güzel ve genç görünmek ve böyle hissetmek için yaparlar. Elbette ki iyi niyeti, çok hoş ve güzel Türk kadınları ve kızları vardır. Diğerlerine ise daha iyi niyetli olmalarını ve Rus komşularından güzellik ve bakım derslerini almalarını önenirim.

Alla, 44 yaşında

Gazeteler ve TV’deki herhangi bir milletin temsilcilerinin dış görünüşleri hakkında ifadeleri son derece olumsuz karşılarım. Güzellik daima göreceli bir kavramdır. Aynı şeye bakıp onu farklı bir şekilde algılamak, görmek mümkündür. Ayrıca, Ebru Şallı’nın programındaki gibi ifadeler her şeyden önce Türk kadınlara yönelik olumsuz etkiyi yaratır. Çünkü birincisi: olumsuz reklam yine de reklamdır. Ve bu kadınlar, her ne kadar istemeseler de, Rus kadınların reklamını yapmış ve Rus kadınlara karşı merakı bir kez daha uyandırmış oldular böylece. İkincisi ise, bizzat Türk kadınlar pek hoş gösterilmedi. Maalesef onları, diğer milletten kadınlar hakkında böyle bir tonda ve alenen konuşmaktan çekinmeyecek kadar eğitim ve kültürden yoksun kadınlar olarak sergilemiş oldular. Sevgili Türk kadınlarına daha eğitimli olmalarını, kültür seviyelerini yükseltmelerini dilerim. Özellikle de medya kanallarında.