Rus Milyarder Abromoviç’in Yatı Marmaris Koylarında

Rus Milyarder Abromoviç’in Yatı Marmaris Koylarında

Rus milyarder Roman Abramoviç’in mega yatı Eclipse, Muğla’nın Marmaris İlçesine geldi. Abromoviç’in yatı Cennet Adası açıklarına demirledi.
İngiltere’nin futbol kulüplerinden Chelsea’nin sahibi Abramoviç’in 165 metre uzunluğundaki lüks yatı, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi’ne giriş yaptı. Yat, Marmaris Körfezinde görüş mesafesi olmayan Cennet Adası ile Bedir Adası arasındaki boğaza demirledi.Mega yat, vatandaşların yanı sıra ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgi odağı oldu. Günlük tura çıkan teknelerin güzergahları dışına çıkarak yatın yakınlarından geçtiği dikkati çekti. Tura katılanların yatın merakla izledikleri ve fotoğraflar çektikleri görüldü. Kanoyla gezinti yapan turistler de uzun süre yatın etrafında dolaşarak meraklarını gidermeye çalıştı.
MEDYA MENSUPLARI YAKINDAN GÖRÜNTÜLEDİ
Abramoviç’in yatının geldiğini öğrenen basın mensupları sürat teknesi kiralayarak adaya gitti. Basın mensuplarının yata birkaç metre kadar yaklaşması üzerine Abramoviç’in güvenlik görevlileri tekneyle gazetecilere doğru hareket etti. Görevlilerin uyarısı üzerine gazeteciler yattan uzaklaştı. Yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen dünyanın en büyük yatlarından Eclipse içerisinde bir çok lüksü barındırıyor. Ultra lüks yatta 3 yüzme havuzu, özel sinema salonları, dalış ve su sporları ekipmanları ve iki mini denizaltı bulunuyor. Helikopteri üzerinde olmadığı görülen yatta, Abramoviç veya yakınlarının olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi.