Ruslar'ın yeni gözdesi: Putin duşu

Ruslar'ın yeni gözdesi: Putin duşu

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başbakan Dmitriy Medvedev'e önerdiği, 45'er saniyelerle aşırı sıcak ve soğuk suyla alınan dönüşümlü duş, Antalya'daki yerleşik Rusların da gözdesi. Vücudu dinç tuttuğu belirtilen kontrast duş, Antalya'da 'Putin duşu' olarak anılıyor.

Sportif aktiviteleriyle de bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uyguladığı ve önerdiği kontrast duş, Antalya'daki yerleşik Ruslar tarafından da sağlıklı bulunuyor. Yaklaşık iki yıl önce Medvedev'in bir röportajında, Putin'in önerisiyle uygulamaya başladığı kontrast duşun çok sağlıklı olduğu, memnun kaldığı şeklindeki açıklamalarını okuyan Eduant Özel Rus Okulu'nun sahibi Victor Bikkenev, kendisinin de bu yöntemi denemeye başladığını anlattı. Tavsiye ettiği öğretmenler ve idareciler aracılığıyla kontrast duşun kısa sürede yayılarak öğrenciler ve veliler tarafından da ilgi gördüğünü belirten Bikkenev, şunları söyledi:

PUTİN'İN GENÇ KALMASINININ SIRRI

"Karaciğere bağlı bir sağlık sorunu yaşamıştım ve bu dönemde Putin'in ilerlemiş yaşına rağmen bu kadar dinç ve sağlıklı olmasına yönelik araştırmalar yaptım. Yüzme, koşu gibi sportif etkinliklerin yanı sıra her gün kontrast duş uyguladığını ve bunu Medvedev'e de önerdiğini, Medvedev'in de çok memnun olduğunu öğrendim ve kendimde uygulamaya başladım. İki yıl öncekine göre çok daha sağlıklıyım ve dinç durumdayım."

Putin ve Medvedev'in zıt ve ardışık olarak sıcak-soğuk banyo uygulaması, öğretmenler tarafından öğrenci ve velilere öneriliyor. Duş 45 saniye sıcak, 45 saniye soğuk şeklinde üçer kez tekrarlanıyor ve sıcakla başlayıp soğukla tamamlanıyor. Yine de kişiler kendilerine en uygun sıcak, soğuk oranı ile süreyi kendisi belirliyor.