Rusya - Güney Kore maç özeti

Rusya - Güney Kore maç özeti

Bu maçta çok büyük bir hata yaparak golü kalesinde gören Rusya kalecisi Akinfeev'i, attığı golle Kerzhakov kurtardı.

Dünya Kupası'nın belki de en temposuz ilk yarılarından biri oynandı Rusya ve Güney Kore arasında... İki takımın da gol pozisyonu üretmekten çok uzak kaldığı 45 dakikalık ilk bölüm, golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda ise oyun biraz olsun canlandı. Özellike Rusya kalecisi Igor Akinfeev'in büyük hatası, karşılaşmaya heyecan getirdi. 68. dakikada Lee Keun-Ho'nun çok uzak mesafeden şut denemesinde topu elinden kaçıran Rus kaleci, topu ağlarında gördü. Onun bu hatasıi hiç beklemedikleri bir anda Güney Korelileri 1-0 öne geçirdi.

Ancak İtalyan teknik adam Fabio Capello yönetiminde Brezilya'ya çok iddialı gelen Ruslar, beraberliği sağlamakta gecikmediler. Dakikalar 74'ü gösterdiğinde sağ kanattan gelişen Rusya atağında Vasili Berezutsky ceza sahasına girip yerden şutunu çekti. Kaleci Jung Sung-Ryong'dan dönen topu iyi takip eden Aleksandr Kerzhakov, topu Kore ağlarıyla buluşturdu ve skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

Mücadelenin kalan bölümünde ise iki takım da 1 puana razı bir futbol sergiledi ve Dünya Kupası'nda ilk maçların sonuncusu, 1-1 berabere sonuçlandı.

BREZİLYA - MEKSİKA MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BELÇİKA - CEZAYİR MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN