Rusya Türk vatandaşlarını ülkeye almadı!

Rusya Türk vatandaşlarını ülkeye almadı!

Suriye sınırında dün Türkiye tarafından Rus uçağının düşürülmesi iki ülke ilişkilerini gerdi. İlk etki Türkiye'nin Rusya yapılan uçuş seferlerine yansıdı.

"BİRÇOK TÜRK VATANDAŞI GERİ GÖNDERİLDİ"

Önceki gün Vnukova havalimanına inen Türk işadamlarının ülkeye giriş yapamadığı belirtildi. İsmini açıklamak istemeyen bir Türk vatandaşı şunları anlattı: "Moskova'ya iş görüşmeleri yapmak üzeri gelen iş adamları heyetini karşılamak için Vnukova'ya gittik. Ancak uzun bekleyişimize rağmen arkadaşlar çıkmadı. Daha sonra beklediğimiz arkadaşlar bizi aradı ve pasaport kontrolünde Rusya'ya girişlerine izin verilmediğini anlattı. İş adamları aynı uçakla geri döndü. Benim en az dört tanıdığım bunu yaşadı, ancak bildiğim kadarıyla o seferde aynı şekilde birçok Türk vatandaşı geri gönderildi"

8 TÜRK VATANDAŞI İÇERİ ALINMADI

Türk Hava Yolları'na yakın kaynak da bu bilgileri doğruladı. Bugün de Türkiye'den Rusya'ya gelen 8 kişinin içeri alınmadan geri gönderildiğini belirtti.

"GELME NEDENİ YETERİNCE İZAH EDİLEMEDİ"

Kaynağa göre Türk vatandaşları pasaport kontrolü sırasında "Rusya'ya gelme nedeni yeterince izah edilemedi" gerekçe gösterilerek Rusya'ya alınmıyor. Kaynak, "Türkiye'den gelen vatandaşlara 'geliş nedenleri, otel rezervasyonu, geri dönüş bileti, belirli nakit limiti' gibi detaylar soruluyor." dedi.

THY: BİZİMLE ALAKALI BİR DURUM DEĞİL

Rusya için THY çağrı merkezinden yapılan açıklama ise şöyle: "Biz Türk Hava Yolları olarak yolcularımıza bilet satıyoruz ve onları uçağa bindiriyoruz. Bizim görevimiz uçak iniş yapana kadar. Eğer kontrol noktasında herhangi bir sebepten Rusya sınırları içerisine alınmadılarsa, bu bizimle alakalı bir durum değil. Bizde henüz böyle bir bilgi mevcut değil."

Öte yandan Türkiye'deki THY yetkilileri ise bazı Türk vatandaşlarının Rusya'da ülkeye alınmadığını doğruladı.