Rusya’dan tek bir rezervasyon dahi yok

Rusya’dan tek bir rezervasyon dahi yok
Tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

Rublenin inanılmaz değer kaybı ile Ruslar için yurtdışına çıkış da ekstra maliyetli hale geldi. Geçen yıl 35 rublesi 1 dolar eden Ruslar’ın bugün 1 dolar alabilmesi için 66 rubleye ihtiyacı var. Rusya böyle zor günler geçirirken, Rus turistin en çok tercih ettiği Antalya’daki turistik tesislerde endişeli bir bekleyiş var.

Rezervasyon yok

Gürallar olarak cam sektörü ve turizmde devreye alacakları yeni yatırımları konuşmak üzere biraraya geldiğimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, tehlikeye dikkat çekti: “Şubat ayını yarıladık ve Rusya’dan hiç rezervasyon yok. Geçen yıl bu dönemde 1 milyon euroluk satış yapmış olurduk, şu an rakamlar sıfır. Benzer bir trendi cam şirketimizde de görüyoruz. Rusya önemli bir ihracat pazarımız ancak Nisan ayına kadar tek bir sipariş görünmüyor. Turizmdeki tehlike büyük. İki boyutu var. Rus turist gelmediği gibi, Batı Avrupa pazarlarında da tur operatörleri durumu aleyhimize kullanmak istiyor. Operatörler ellerinde rezervasyonlar olduğu halde ‘hiç rezervasyon yok’ baskısıyla işletmelerden ciddi iskontolar istiyor. Buna dayanamayanlar şimdiden yüzde 25 hatta yüzde 40’a varan indirimleri mecburen yaptı. Yine mecburiyetten erken rezervasyon dönemi de uzadı.”

İstikrar kaybolur

Alibey Hotels&Resorts markası ile Antalya bölgesinde 3 tesis işleten Gürallar’ın fiyat rekabetine girmeyeceğinin altını çizen Argat, şöyle devam etti: “Fiyat kırarsak yıllar içinde elde ettiğimiz istikrar bir anda elimizden kayar gider. Ancak her işletmenin finansal gücü buna müsaade etmeyebilir. Bu yıl turist sayısında olmasa da turizm gelirinde yüzde 25 düşüş olabilir.”