Saadet Partisi’nden ‘betonlaşma’ Tepkisi

Saadet Partisi’nden ‘betonlaşma’ Tepkisi

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı, ilde betonlaşmanın arttığını, yeşil alanların çoğalması sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.
Saadet Partisi Van İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Gelecek neslin yeşil ve doğal ile olan irtibatını koparmaya çalışan bürokratik bir zihniyetle yönetilen şu dönemde; halktan gizlenen ve şehri istihdamdan uzaklaştıran beton yapılarla birlikte çölleşmeye götüren icraatlarla karşı karşıyayız" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu sebeple geçen haftalarda Saadet Partisi olarak kamuoyunda gündeme getirdiğimiz ve bazı vatandaşlarımız ve il yönetimimizle birlikte Edremit TOKİ’lerin önünde yapmış olduğumuz basın açıklamasının olumlu yönde karşılık gördüğünü fark etmiş durumdayız. AKP’li vekillerin itirazı olduğunu zannettiğimiz Edremit TOKİ’deki betonlaşmayla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının inşaatının başlamış olduğuna şahit olduk. Bunun üzerine siyasi ve vicdani sorumluluğu bir görev olarak addeden Saadet Partisi, Edremit TOKİ’ye ait alandaki inşaat sahasında partililer ve vatandaşlarla birlikte betonlaşmanın durdurulması için bir basın açıklaması yapma ihtiyacı hissetmiştir ancak basın açıklamamızın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak inşaatın devam edeceği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Basın açıklaması yaptığımız gün, AKP milletvekili Sayın Burhan Kayatürk de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının Edremit TOKİ arazisinde yapılmasına karşı olduğunu beyan etmiştir. Daha önce ilimizin diğer AKP’li vekillerinden Sayın Fatih Çiftçi de betonlaşmaya itiraz etmişti. Saadet Partisi olarak bizlerin talebi; Van’ın iktidar ve muhalefet milletvekillerinin tümünün betonlaşmaya karşı durması, Edremit TOKİ alanındaki betonlaşma faciası ile düşmüş olduğu yeşilden ve doğal görüntüden yoksun bir çevreye hep birlikte hayır demeleri. Bu talebimizle birlikte iktidar milletvekillerinin betonlaşma konusu dahil şehrimizle ilgili tüm sıkıntılarda yapmış oldukları açıklamalar sadece konuşmadan ve kuru gürültüden ibaret olmasın çünkü iktidar olmak veya bir ilin milletvekili olmak, söz sahibi olmakla birlikte muktedir de olmak demektir; sadece bir yerel dernek başkanı gibi yaşananları basın aracılığı ile kınamak veya yapılan yanlışı sözle belirtmek yeterli değildir. Şu an en önemli meselemiz olan Edremit’te kamu eliyle hızla ilerleyen betonlaşma zihniyetine karşı olmak, söz sahibi ve yaptırım gücü olan kamu kurumlarını ve ilgili mercileri harekete geçirmek en önemli icraat olacaktır. Bu konuda halkımız, iktidar ve muhalefet milletvekillerinden anlatmış olduğumuz tabloyu görmek istiyor. Gelin hep birlikte betonlaşma ile oluşan doğa katliamına dur diyelim. Bunların yerine çocuklarımızın oyun oynayacağı, sosyal ve sportif faaliyetlerini yapabileceği mekanlar ve yeşil alanlar oluşturalım. Saadet Partisi olarak biz bu konuda kararlıyız ve bu kararlılığı sonuç alıncaya kadar ve yeşil alanların olduğu, park ve bahçelerin çoğaldığı bir zamana kadar sürdüreceğiz.”