Sabancı Kültür Merkezi’nde Neden Olmasın Sergisi

Sabancı Kültür Merkezi’nde Neden Olmasın Sergisi

Sanatçı Fatma Nişancı’nın geleneksel ve çağdaş sanatı harmanlayarak farklı bir yorum kattığı eserleri, "Neden Olmasın" adını koyduğu sergisiyle Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde görücüye çıkıyor.
Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, Türk süsleme motiflerinin resmin içinde de var olabileceğini kanıtlayan sanatçı Fatma Nişancı’nın "Neden Olmasın" adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Resme olan merakını geç de olsa Geleneksel Türk Sanatları bölümünde ayrı bir sanat dünyasıyla tanıştıran sanatçı, Türk süsleme motiflerini; mimaride, minyatürde, çinide, ebruda ve tezhipte gördüğümüz sadece ’ne güzel’ deyip geçtiğimiz nakışların dünyası olarak tanımlıyor.
Özellikle çini çalışmalarına başladıktan sonra resim ile çini motiflerini ilişkilendiren, geleneksel ile çağdaşı birleştiren sanatçı "Neden Olmasın" adlı sergisi ile eserlerini 15-25 Ekim 2014 tarihleri arasında hafta içi 10.00 - 19.00, Cumartesi günleri ise 10.00 - 17.00 saatleri arasında Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunacak.