Sabancı suikastı davasında 21 yıl sonra flaş karar!

Sabancı suikastı davasında 21 yıl sonra flaş karar!

Sabancı suikastı davasında yargılanan tutuklu sanık  İsmail Akkol, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Levent'deki Sabancı Center'ın 25. Katında 9 Ocak 1996'da Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ‘un yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini ise avukatı temsil etti.

SON SÖZÜ...

Son sözü sorulan İsmail Akkol, “Sabancı bu toprakların ne ilk öleni oldu, nede son öleni olacak. Ben sizden beraatimi talep ediyorum diyemem. Beraatimi talep ediyorum desem, önünüzdeki delillere bakıp beraatin mümkün olduğunu söyleseniz de vermeyeceksiniz. Çünkü öyle karar verirseniz açığa alacaklar sizi. Tahliye edenleri görevden alıyorlar. Delil durumuna bakarsanız beraat kararı verilmesi gerektiğini göreceksiniz. Beraatimi istiyorum” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 

Mahkeme heyeti, Akkol'un, suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan eski  Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan ve sanık lehine olan, ''Türkiye Cumhuriyeti  Teşkilatı Esasiye Kanunu'nun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya  ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya  vazifesini yapmaktan men'e cebren teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

Davanın firari sanığı Fehriye Erdal'ın dosyasının ise ayrılmasına  hükmedildi.