Sabuncubeli Tüneli’nde Çalişan İşçiler Eylem İçin Ankara Yolunda

Sabuncubeli Tüneli’nde Çalişan İşçiler Eylem İçin Ankara Yolunda

İzmir-Manisa Karayolu’nda 2 kent arasında yapımına başlanan Sabuncubeli Tüneli’nde çalışan taşeron işçiler, işten çıkarılıp 5 aydır ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle Ankara’ya eylem için yola çıktı.
İzmir’de yapılması planlanan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan Sabuncubeli Tüneli’nde çalışan işçiler inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntı yaşaması nedeniyle çalışmalar durdu, 175 işçi işten çıkarıldı. Ücretlerini, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını söyleyen işçiler, seslerini duyurmak istediklerini belirterek eylem için Ankara’ya yola çıktı.
Başbakanlık, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ve şirket binası önünde yarın eylem yapacaklarını belirten işçilerden Yaşar Beşli; “Tünel inşaatını yapan firmada 3 yıldır çalışıyorum. 30 Kasım’da herhangi bir tebligat yapılmadan işimize son verildi, 175 kişi işten çıkartıldı ve hepsi zor durumda. 5 aylık maaşım, kıdem ve ihbar tazminatımız ödenmedi. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde sorunumuzun çözüleceği belirtiliyor. Durumumuzu dile getirmek için eylem yapma kararı aldık. Hakkımızı aramak için mücadelemizi devam ettireceğiz ve yarın Ankara’da sesimizi duyurmak için eylem yapacağız. İki çocuğum üniversite de okuyor. Telefonumun faturasını ödeyemediğim için telefonum kapalı, çocuklarımla görüşemiyorum. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Ankara’ya gitmek için biletlerimizi aldı, kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Parası olmadığı için evine dönemediğini belirten Kamil Puslu; "Bize paramızın ödenmesi için sürekli farklı tarihler veriyorlar. Biz arkadaşlarla karar verdik, Ankara’ya gideceğiz. Gerekli yerlere giderek hakkımızı arayacağız" dedi. Minibüse binen işçiler eylem yapmak üzere Ankara’ya yola çıktı.