Saç Rengi Mağduru Öğretmen Adayı, Başkan Sözlü’den Destek İstedi

Saç Rengi Mağduru Öğretmen Adayı, Başkan Sözlü’den Destek İstedi

Adana’da sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS’ye alınmayan ve bu nedenle gözaltına alınıp, öğretmen olma hayalleri ertelenen Pelin Derya Çetinkaya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret edip destek istedi.
Sınava giriş hakkının elinden alındığını söyleyen Çetinkaya, sınav hakkı verilmesini ya da atama yapılmasını talep ettiğini fakat olumlu yanıt alamadığını ifade etti. Şubat’ta bir atama daha yapılacağını kaydeden Çetinkaya, Başkan Hüseyin Sözlü’den destek istedi.
Türk mahkemelerinde adaletin tecelli edeceğine inandığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü ise, “Böyle bir zamanda bu çağ dışı uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Ümit ediyoruz ki böyle bir uygulamaya vesile olanlar cehaletlerinden bunu yapmış olsunlar. Başka bir nedenle böyle bir uygulamaya gidilmişse ülkemiz adına bu daha üzüntü vericidir ve daha içinden çıkılmaz bir durum oluşur. Genç bir öğretmen adayının istikbalinin karartılmaya çalışılması, onun önünün kesilmesi kabul edilemez. Yıllardan bu yana içinde aşkla beslendiği, heyecanla hazırlandığı öğretmenlik mesleğine, yasaların tarif ettiği şekilde başlama metoduna engel konularak zarar verilmesi çok üzücü. İnşallah yakın bir zamandaki bir imtihanda bunu telafi eder ama uğradığı haksızlık konusunda da yapanların yanına kar kalmaması gerekir. Türk mahkemelerinde adaletin tecelli edeceğine, sorumluların cezalandırılıp, öğretmen adayımızın haklarının teslim edileceğine inanıyorum” dedi.