Sağlam: "galatasaray Maçının Seyircisiz Oynanması Bizim İçin Avantaj"

Sağlam: "galatasaray Maçının Seyircisiz Oynanması Bizim İçin Avantaj"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında deplasmanda oynayacakları Galatasaray karşılaşmasının seyircisiz olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu söyledi.
Bir alışveriş merkezinde bulunan bir teknoloji mağazasında Eskişehirsporlu oyuncular İbrahim Sissoko ve Raheem Lawal ile birlikte basın toplantısı gerçekleştiren Ertuğrul Sağlam, Cumartesi günü İstanbul’da seyircisiz oynanacak Galatasaray maçıyla ilgili konuştu.
Takımın sezona iyi bir başlangıç yaptığını belirten Sağlam, “İyi bir ekibe karşı zor bir maçı çevirmesini bilip 3 puanla sezona başladık ve Galatasaray’la İstanbul’da oynamak çok kolay bir iş değil. Maçın seyircisiz oynanacak olması bizim için avantaj gibi görünüyor ama rakip için oluşan bu dezavantajı avantajla çevirmek için sahada bir şeyler yapmak gerekiyor. Biz işin bilincinde ve sorumluluğunda olan insanlar olarak bu karşılaşmada camiamıza, taraftarımıza, kulübümüze yakışır bir mücadele ortaya koyacağız. Kesinlikle kazanmak için İstanbul’a gideceğiz. Bize puanları getirecek mücadeleyi ortaya koyup, güzel bir skorla şehrimize dönmek için elimizden geleni yapacağız. Galatasaray bu sezon kadrosunu güçlendirdi ve böyle zengin bir kadrosu olan takıma karşı deplasmanda oynayıp oradan 3 puan almak kolay olmayacak. Ama biz bu ligde bir fark ortaya çıkartacaksak, bu ligde ses getireceksek, camianın ve taraftarın gurur duyacağı bir takım olacaksak, ligin üst sıralarında yer alıp hedef ortaya koyacaksak bu gibi karşılaşmalardan da bizi yukarıya taşıyacak puanları almamız gerekecek. Ligin başında Galatasaray’la böyle bir atmosferde oynamak bizim için avantaj gibi duruyor. İnşallah oyuncularımız da sorumluluk alacaklar ve bu avantajı skora çevirip puan alarak buraya dönmeye çalışacağız” dedi.
"ADAPTASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR"
Takımda sakatlığı süren oyuncularla ilgili konuşan Sağlam, “Şu an Diego’nun, Akaminko’nun, Aytaç’ın, Onur’un ve Özgür’ün sakatlıkları var. Onları maçta kullanamayacağız. Diego Soma’daki maçta oynadı ama bu gibi üst düzey karşılaşmalar için erken gibi duruyor. Fiziksel olarak yavaş yavaş takımın içine adapte etmeye çalışacağız” diye konuştu.
Sağlam, takıma yeni transfer edilen oyuncuların ise adaptasyon sürecinin devam ettiğini, oyuncuların takıma performans katkılarının daha üst düzeyde olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.
LAWAL: "ESKİŞEHİR’E 3 PUANLA DÖNMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"
Sağlam’ın ardından konuşan Eskişehirsporlu futbolcu Raheem Lawal ise Galatasaray maçının çok zor geçeceğini vurgulayarak, "Onlar seyircisiz oynayacak ama bizim bunu sahada her şeyimizi vererek avantaj haline çevirmemiz gerekiyor. Dışarıda olduğu için zorluk derecesi yüksek ama Eskişehir’e 3 puanla dönmek için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından Sağlam, Sissoko ve Lawal, taraftarlarla bir araya gelerek imza töreni gerçekleştirdi.