Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Ankara

Sağlık Çalişanlarina Lisans Tamamlama Geliyor

Ön lisans mezunu yaklaşık 100 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı geliyor. Söz konusu kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girecek.Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuyla ilgili yaptığı...

Yayınlanma:
Sağlık Çalişanlarina Lisans Tamamlama Geliyor

Ön lisans mezunu yaklaşık 100 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı geliyor. Söz konusu kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girecek.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öncelikli taleplerinden olan sağlık çalışanlarına lisans tamamlama imkanı sağlayan kanunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayında olduğunu, kanunun onaylanmasından sonra sağlık çalışanlarının lisans tamamlama hakkına kavuşacağını söyledi.
Lisans tamamlamanın, Sağlık Sen’in sendikal kimliğini yansıtan en önemli kazanımlardan biri olduğunu da ifade eden Metin Memiş, sağlık çalışanlarının eğitim hakkı için verdikleri mücadele neticesinde ilk olarak ebe, hemşire, sağlık teknikerleri için Lisans Tamamlama hakkı sağladıklarını, bu haktan bütün sağlık çalışanlarının yararlanması için Bakanlık ve YÖK nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Düzenledikleri Türkiye Buluşması’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olarak katıldığını ve taleplerine olumlu karşılık verdiğini hatırlatan Metin Memiş, “Her platformda dile getirdiğimiz taleplerimizi o tarihte başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha ilettik. Başbakanımız olarak bizleri kırmadı ve yıpranma payı, kreş açılması ve lisans tamamlama konusunda, teşkilatımızın huzurunda bizlere söz verdi” şeklinde konuştu.
Kreş açılması konusunda genelge yayınlandığını belirten Metin Memiş, lisans tamamlama hakkının da Türkiye Büyük Millet Meclisinde 19 Kasım 2014 tarihinde kabul edilen 6569 Sayılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yer aldığını söyledi.
Kanunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını beklediğini kaydeden Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için çalışmalarının da süreceğini kaydetti. Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak süreci hızlandıracaklarını sözlerine ekledi.
Düzenleme, söz konusu Kanunun 32. Maddesinde şu şekilde yer aldı:
“GEÇİCİ MADDE 69- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler