Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Ankara

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: “sağlıkta Şiddet Acilen Sona Ermeli, Erdirilmeli”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Okmeydanı Devlet Hastanesi’nin acil servisini basan hasta yakınlarının, acil servisi kullanılamaz hale getirerek, sağlık çalışanlarını da darp ettiğini ve saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Sağlık...

Yayınlanma:
Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: “sağlıkta Şiddet Acilen Sona Ermeli, Erdirilmeli”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Okmeydanı Devlet Hastanesi’nin acil servisini basan hasta yakınlarının, acil servisi kullanılamaz hale getirerek, sağlık çalışanlarını da darp ettiğini ve saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor, bu saldırıların da sona ermesini ve erdirilmesini istiyoruz” dedi.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık sona ermesi gerektiğini, vatandaşların ve yetkililerin daha duyarlı davranması gerektiğini söyledi.
Önceki gün Okmeydanı Devlet Hastanesi’nin acil servisine, bir hastanın yakınları tarafından yapılan saldırıya yönelik bir açıklama yapan Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu. Vatandaşların sağduyulu davranmasını isteyen Memiş, yetkililerin de sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayacak önlemleri alması gerektiğini kaydetti.
Yaşanan bu hadisenin, sağlıkta şiddet konusunu yeniden ele almayı gerektirdiğini ifade eden Metin Memiş, “Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik tedbirlerin gözden geçirilmesi ve şiddet uygulayanlara yönelik gerçekleştirilecek yasal müeyyidelerin yeniden gözden geçirilmesi bir zorunluluktur” dedi.
Sağlık çalışanına uygulanan şiddetin, çalışanları mağdur ettiği gibi, vatandaşlara sağlık hizmeti sunulmasını da aksattığını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bilinçsizce gerçekleştirilen bu menfur saldırıların faillerine hak ettikleri cezanın da verilmesi gerektiğini kaydetti. Bunun yanı sıra, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayacak tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de söyleyen Memiş, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik sundukları önerilerin öneminin bir kez daha acı bir şekilde ortaya çıktığını dile getirdi.
Sağlık çalışanlarının gecesini gündüzüne katarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu söyleyen Metin Memiş, bu fedakar çalışanlara şiddet uygulanmasının tam anlamıyla aymazlık, kendini bilmezlik olduğunu vurguladı.
Yapılacak düzenlemeyle, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayıcı tedbirlerin hayata geçirilerek can güvenliklerinin sağlanmasını isteyen Memiş, “Başkalarına hayat vermeye çalışan sağlık çalışanlarının can güvenliği bulunmamaktadır. Bir hastane acil servisinin kullanılamaz hale getirilmesinin kimseye bir faydası olmadığı gibi hem vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almasını engellemekte, hem de milli servete zarar vermektedir. Vatandaşlarımızı ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor, yaşanan şiddet olaylarının bir an önce sona ermesini diliyoruz” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler