Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş:

Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş:

Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nin 4. Olağan Kongresine katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Sağlık çalışanlarının, sosyal hizmet çalışanlarının da hak ettiği seviyeyi, hak ettiği ücreti alabileceği bir dönemin gelmesinin de takipçisi olacağız” dedi.
Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nin 4. Olağan Kongresi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Kulübü Binası’nda gerçekleştirildi. Programa Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile birlikte sendikanın Kocaeli delegeleri katıldı. 162 delegenin oy kullandığı seçimde tek aday olan mevcut başkan Kerem Özgüler yeniden seçildi.
İkinci kez seçilen Kocaeli Şube Başkanı Kerem Özgüler, “İki ay önce TÜİK verilerine göre Kocaeli sağlıkta memnuniyette 67. sıradaydı. Bu konuyu medya çok gündeme getirmedi ama ben gidip TÜİK İl Müdürü ile görüştüm. Sordukları sorular çok belirleyici değildi. Çok üzerinde durulup da kamuoyu ile paylaşılmadı. En son 5 Eylül’de açıklanan Sağlık Bakanlığının ’sağlıkta memnuniyet haritası’na göre de yine Kocaeli bölgesinin sağlıkta memnuniyeti en az olan il oldu. Bu konuda bizlere de çok önemli görevler düştüğünü gördük ve bunu dile getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sağlıkta memnuniyetin düşük olması acaba çalışan memnuniyetinin nasıl olduğunu aklımıza getiriyor. Çalışan memnuniyeti nasıl? Çalışan memnun değilse sağlıkta memnuniyeti sağlamak çok zor. Bundan sonraki süreçte yeni yönetimimizle birlikte inşallah bu konu üzerinde çalışmalarımız olacak. Gündem yapmaya çalışacağız. Sağlıkta memnuniyeti nasıl arttırırız, sağlık çalışanlarının memnuniyetini nasıl arttırırız diye elimizden geleni yapacağız.”
Kongre’de konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Demokrasinin tesisi için, demokrasinin gereğini yerine getirmek için buradayız. Evet artık Kocaeli’de seçimle gelen delegeler bugün inşallah şube başkanını ve şube yönetimini çekecek. Bu seçimlerin başta Kocaeli’mize, Sağlık-Sen’imize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bakın ülkemiz uzun yıllardan beri demokratik süreçlerden geçti, darbe dönemlerinden geçti ama millet en son bir irade ortaya koydu. “Artık ben irademle yönetileceğim. Beni yöneteni de kendi irademle seçeceğim ve buna kimsenin müdahale etmesine müsaade etmeyeceğim” dedi. 11 Ağustos sabahı Türkiye yeni bir güne uyandı. Yeni bir Türkiye’ye. Artık darbe dönemlerinin tamamen sona erdiği, artık milletin iradesinin tecelli ettiği yeni bir günle uyandı. Allah’a hamd olsun artık bundan sonraki süreçte Yeni Türkiye formatıyla artık darbeleri konuşmayacağız, artık bu ülkenin niye geri kaldığını konuşmayacağız, artık bu ülkeye ne katkı sunarız, bu ülkeyi nasıl hem bölgesinde, hem dünyada güçlü, lider bir konuma getiririzi hep beraber konuşacağız. İşte bu Yeni Türkiye döneminde de sağlıkta dönüşümün gerçek mimarı olan sağlık çalışanlarımızın ve toplumun dezavantajlı kesimlerine hizmet eden sosyal hizmet çalışanlarımızın da Yeni Türkiye’de yeni dönüşüme ortak olması ve burada da özlük hakları konusunda görüşülmesi gerekiyor. Öncelik olarak bu yeni anayasanın yapılmasını talep ediyoruz. Çözüm sürecinin aynı kararlılıkla devam etmesi, demokratikleşme adımlarının aynı hızla atılması ve sağlık çalışanlarının, sosyal hizmet çalışanlarının da hak ettiği seviyeyi, hak ettiği ücreti alabileceği bir dönemin gelmesinin de takipçisi olacağız” dedi.