SAĞLIK YÖNETİCİLERİ TOPLANDI

SAĞLIK YÖNETİCİLERİ TOPLANDI

Adana’nın merkez ve ilçelerindeki tüm sağlık yöneticileri Adana’da toplandı.
Hekimevi’ndeki toplantıya yaklaşık 160 yönetici katıldı. Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısına Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Necdet Ünüvar, Adana milletvekilleri Av. Mehmet Şükrü Erdinç ve Av. Fatoş Gürkan da katıldı.
Toplantı 2015 yılında Adana’ya yeni atanan ve yeniden atanan sağlık yöneticilerini de bir araya getirdi.
İstişare ve danışma niteliğinde geçen toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman Kürşad Arıkan’ın ve İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altınsu tarafından ilde yapılan faaliyetler ve İnsan Kaynakları bakımından Adana’nın durumunun ortaya konulduğu sunumlarla katılımcılara aktarıldı.
Toplantıda Vali Büyük, sağlık hizmetlerinin öneminden bahsederek, özellikle acil sağlık hizmetleri üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Adana’da ikamet eden Suriye’den gelen misafirlerin ve SGK’sı olmayan maddi durumu zayıf kişilere yardımcı olunması hususunu da yöneticiler ile paylaştı. Vali Mustafa Büyük görev yaptığı her ilde sağlık hizmetlerinin önceliği olduğunu ve bu hizmeti veren çalışanları her zaman önemsediğini ifade etti.
Toplantıda mevcut hastanelerin hizmetleri, yenilikler ve ihtiyaçları da hastanelerin yöneticileri tarafından dile getirildi.
Sağlıktaki yeni yatırımlar ve özellikle Şehir Hastanesinin son durumuyla ilgili bilgilendirme de yapıldı.
Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, kişinin ruhen, bedenen ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak tanımlanan sağlık için Cumhuriyet’in ilk yıllarından bugüne tüm hükümetlerin çalıştığını ama 2002 yılında yürürlüğe giren Sağlıkta Dönüşüm Programı ile iki binli yılların başında gazetelerin 3. sayfalarındaki skandal haberleri yerine bugün manşetleri süsleyen güzel haberlerle gündeme geldiğini söyledi. Ünüvar, "2002’de Sağlık Bakanlığında Müsteşar olarak göreve başladığımda sağlık konusu hükümetimizin en temel ilgi alanlarından birisiydi. Hedefimiz halkımız etkin kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmetine erişmesiydi. İşte bu çalışmaya Sağlıkta Dönüşüm programı dedik ve o günden bugüne çok yol kaydettik” dedi.
Ünüvar, bütün bu çalışmaların sonunda hem sağlık göstergelerinde önemli iyileşmeler olduğunu hem de 2003 Mart ayında yüzde 39 olan vatandaşın memnuniyet oranı 2014 yılı sonunda yüzde 75’e çıktığını kaydetti.
Sağlık alanını geliştirmek için üç noktanın çok önemli olduğunu belirten Ünüvar, "Bunların birincisi fiziki yapı, ikincisi teknik ekipman, üçüncüsü ve en önemlisi yetişmiş insan gücüdür" dedi.
Ünüvar, sağlık yönetiminin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü şeklinde faaliyet gösterdiğini ama bunun özellikle Adana’da üçlü yapı değil, güçlü yapı olarak çalışması gerektiğini ve bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.
Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç de konuşmalarında sağlık hizmetlerinin önemine değinerek, yöneticilere başarılar dilediler.
Toplantının soru cevap kısmında ise Adana ile ilgili yönelticiler sorunlarını ve beklentilerini Vali Büyük ve Adana milletvekillerine aktardı.