Şahin, ‘nizip İçme Suyu Kirliliği’ İddialarina Yanıt Verdi

Şahin, ‘nizip İçme Suyu Kirliliği’ İddialarina Yanıt Verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip İlçesi’nde içme suyunun hastalık yaydığı iddialarına açıklık getirdi.
Şahin, Nizip İlçesi’nde içme suyundan rahatsızlanan vatandaşların sayısında artış olduğu iddiaları üzerine konuyu araştırdıklarını ve gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Şahin,“Suyun kalitesinde ve içerisinde bir mikro organizma görülmediği tespit edildi ve biz buna rağmen klorlama miktarını aldık suyun yenilenmesi konusunda gerekli tedbirleri aldık. Vakalarla ilgili sayıda bir artış olduğunu söylediler. Bizde arkadaşlarımızı yerine gönderdik. Hemen suyla alakalı alınması gereken tedbirleri ve tetkikleri yaptırdık. Valimizin Halk Sağlığı müdürü ile yaptığı görüşmede şuana kadar yapılan su tahlillerinde pozitif bir algıya rastlanmadığı yani bir şey olmadığı tahlillerin negatif çıktığı öğrenildi. Bu konuda yapılması gereken her türlü tahlili yaptık ve Sağlık müdürümüzle beraber takibini yapıyoruz” dedi.
Suyun daha detaylı bir şekilde incelenmesi için Ankara’ya numune gönderdiklerini kaydeden Şahin, tahlil sonuçları gelene kadar suyun kaynatılarak içilmesi konusunda Niziplilere çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Daha ileri bir inceleme içinde suyu Ankara’ya bugün gönderdik. Ama biz yapılması gereken her türlü tedbiri aldık takibini yapıyoruz. Suyun analizini sonuna kadar takip edip bir hassasiyet oluşursa hemen paylaşacağız. Şuana kadar bizim elimizdeki bulgularda pozitif bir algı yok. Sonuçlar gelene kadar da ileri analiz sonucu gelene kadar vatandaşın suyu kaynatarak içmeleri doğru olacaktır”