Şahinbey Belediyesi’nden Organik Hizmet

Şahinbey Belediyesi’nden Organik Hizmet

Şahinbey Belediyesi, köylülerin ürettiği organik ürünleri vatandaşa ulaştırabilmesi için büyük kolaylık sağladı.
Köylü üretici, ürettiği organik ürünleri aracı kullanmadan doğrudan halka satıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından Güneykent Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete açılan Köy Pazarı aracılığıyla vatandaşa organik ürün sunan üretici köylü, vatandaşın daha sağlıklı beslenmesine yardımcı katkı sağlıyor.
Şahinbey Köy Pazarı’nda her türlü sebze, meyve, baharat, kurutmalık, bal, pekmez, salça, fıstık, zeytin, zeytinyağı, pekmez, süt, süt ürünleri ve daha birçok ürünün satışı yapılıyor. Köyünde ürettiği ürünleri satmak için Şahinbey Köy Pazarı’na getiren köylü üretici, satış yaptığı alanda hiçbir ücret ödemiyor. Her türlü güvenliğin ve kolaylığın sağlandığı Şahinbey Köy Pazarı’nda satılan süt ve süt ürünleri, gerekli kontrollerden geçirildikten sonra pazar yerindeki dolaplarda muhafaza ediliyor.
Köylerinde ürettikleri ürünleri hiçbir aracı kullanmadan vatandaşa ulaştırmanın kendilerine ve vatandaşa sağladığı faydaya değinen köylü üretici, pazar imkanını kendilerine sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.
Organik ürün tüketiminin sağlık açısından önemine dikkat çeken vatandaş ise verilen hizmetin kendileri açısından oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Gönül rahatlığıyla daha uygun fiyata alışveriş yaptığını aktaran vatandaş, istedikleri doğal ürüne kolaylıkla ulaşabildiklerini kaydetti.