Şahinbey’de Hedef "mutlu Aile Ve Huzurlu Toplum"

Şahinbey’de Hedef "mutlu Aile Ve Huzurlu Toplum"

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Evlendirme Memurluğu, Evlilik Okulu ve Hoş geldin Bebek ile halkın takdirini kazanmaya devam ediyor.
ŞAHİNBEY ‘NİKAH KIYMA’DA ZİRVE YAPTI
Şahinbey Belediyesi, geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle 6 bine yakın vatandaşın nikahını kıyarak Türkiye’de bir rekora imza attı. Engelli vatandaşların, cezaevindeki mahkumların ve hastaların ayağına gidip onların nikahını kıyan Şahinbey Belediyesi, vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için yoğun bir çalışma içine girdi. Hafta sonları da nikah kıymaya giden Şahinbey Belediyesi Nikah Memurları, halka daha iyi bir hizmet vermek için yoğun bir çalışma gayreti içinde olduklarını ifade ettiler.
TAHMAZOĞLU: "EĞİTİMLER DEVAM EDECEK"
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Tahmazoğlu, ‘’Şahinbey Belediyesi olarak 2009 yılından itibaren düzenlenen ve aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulması ile toplumdaki aile yapısının bozulmaması için evlenecek olanlara ve evli çiftlere, evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği Evlilik Okulu, ailelere eğitim vermeye devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişiye eğitim veren ‘Evlilik Okulu’, bire bir ve grup eğitimlerinde de yaklaşık 7 bin kişiye aile içi iletişim konusunda eğitim verdi. Evlilik Okulu’nun başlamasındaki amaç, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini vurgulamak, mutlu evliliğin formülünü birlikte araştırmak, ailede sevgi dilinin önemini, olumlu düşünme ve öfke kontrolünü sağlamak, mutlu ve huzurlu bireyler yetiştirip topluma huzurlu aile kazandırmak, aile içi çatışmaları önleyip çözümler üretmek, mutlu evliliğin sırlarını ailelere öğretmek, anne-baba-gelin üçgeninde evliliği sarsmadan sağlam tutabilmek ve sağlıklı aile içi iletişime yönelik öneriler vermek gibi birtakım faaliyetlerden oluşuyor. Şahinbey Belediyesi olarak bundan sonra da bu gibi hizmetleri vermeye devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.
HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ
Şahinbey Belediyesi bünyesinde 3 yıldır hizmet veren ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı hemşireler ve belediye tarafından 2 ekip olarak, yeni doğan bebekler ve anneleri ziyaret edilerek anne ve bebek için yararlı bilgiler verilip belediye tarafından ailelere çeşitli armağanlar takdim ediliyor. Şu ana kadar 22 bin aileye ulaşan Şahinbey Belediyesi, bundan sonra da halkı bilinçlendirmeye devam edeceğini söyledi.