Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

/

Cuma

/

Cumartesi

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Asayiş

Sahte polis kimliğiyle 10 yıl dolandırıcılık yaptı

Malatya'da bulduğu M.K.'nin kimlik bilgileriyle sahte polis kimliği düzenleyen ve 10 yıldır bu kimlikle dolandırıcılık yapan cezaevi firarisi Antalya'da yakalandı.

Yayınlanma:
Sahte polis kimliğiyle 10 yıl dolandırıcılık yaptı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, iki müştekinin kendilerini polis gibi tanıtan kişi tarafından dolandırıldıkları ihbarı üzerine harekete geçti. Gerçek ismi Mustafa Kürüm (34) olan kişi 10 yıl önce Malatya’da bir kimlik buldu. Kürüm, bulduğu M.K.’ye ait kimlik bilgileriyle sahte polis kimliği oluşturdu. Bu kimlikle çeşitli illerde resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşların resmi makam araçlarını kullanarak dolandırıcılık yapan ve 9 yıllık kesinleşmiş cezası olan Kürüm, son olayında Antalya’da yakayı ele verdi.

Muratpaşa Fener Mahallesi’nde arkadaş çevresi vasıtasıyla iş kurmak isteyen kişilerle temasa geçen Kürüm, M.K. yazılı sahte polis kimliğiyle iki kişiyi emlak ofisi açacağız vaadiyle 20 bin TL dolandırdı. Açılan emlak ofisinde iki kişinin de isimlerinin yer almasıyla dolandırıldıklarını anlayan müştekiler polise başvurdu. Hemen harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Mustafa Kürüm’ü emlak ofisinde kıskıvrak yakaladı. 9 yıldır sahte kimlikle firari olan Kürüm’ün aynı zamanda M.K. ismine çok sayıda bankadan kredi çektiği belirlendi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Mustafa Kürüm, ‘Ünvan gasbı, resmi belgede sahtecilik ve iftira’ suçlamalarından adliyeye sevk edildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler