Sahur için yemek ısıtırken...

Sahur için yemek ısıtırken...

-Erzurum'un Oltu ilçesindeki bir şantiyede aşçı olarak çalışan Mustafa Polat, sahur için arkadaşlarına yemek ısıtmak isterken biriken gaz ateşi çakmasıyla adeta bomba gibi patladı. Vücudu tamamen yanan Polat, yanık merkezinde tedavi altına alındı.

İHA'nın haberine göre olay geçtiğimiz 28 Mayıs günü Erzurum'un Oltu İlçesi İpekçayır Mahallesinde bulunan maden ocağı şantiyesinde meydana geldi. Şantiyede aşçı olarak çalıştığını belirten 68 yaşındaki Mustafa Polat, yaşadığı olayın etkisinden kurtulamazken gözyaşları içerisinde şöyle anlattı:

"KENDİMİ CAN HAVLİYLE DIŞARI ATTIM"

"3 yıldır şantiyede aşçı olarak çalışıyorum. O gün gece çalışan arkadaşların sahurda yiyeceklerini ısıtmak için tüpü açtım. Tüp yanmadı. Orada kuzine soba vardı. Onu yakıp onun üzerinde ısıtayım dedim. Bu sırada çırayı ateşleyince bir anda bir patlama meydana geldi. Biriken gaz sarmış mutfağı. Beni kaldırıp havaya fırlattı patlama. Kendime geldiğimde her tarafımı ateş sarmıştı. Üzerimde bulunan peştamal giysilerim yanıyordu. Kendimi can havliyle dışarı attım."

Yaşanan olay sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde tedavi altına alınan Mustafa Polat'ın vücudunda 2. derece yanık tespit edildi. Yanık Merkezinde vücudu tamamen sargıya alınan Polat'a eşi Yaşagül Polat, refakatçilik ederek en büyük destekçisi oldu.