SAKARYA BAROSU ESKİ BAŞKANI: “DEMOKRASİ KASETLE DEĞİL, ÖZGÜRLÜKLE GELİŞİR”

SAKARYA BAROSU ESKİ BAŞKANI: “DEMOKRASİ KASETLE DEĞİL, ÖZGÜRLÜKLE GELİŞİR”

Sakarya Barosu eski Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, sosyal medya hesabından Paralel yapıya sert sözlerle yüklendi. Türkiye’de vesayet döneminin sona erdiğine dikkat çeken Hacıeyüpoğlu, “Demokrasi kasetle değil, özgürlüklerle gelişir” mesajı verdi.
PARALEL YAPI
Baro eski Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, sosyal medya hesabından Paralel yapıya sert sözlerle eleştirilerde bulundu. Hukuk devletinde komplocu zihinlerden demokrasi beklenemeyeceğini ifade eden Avukat Hacıeyüpoğlu, “Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde, insanların özel hayatını kullanarak, şantaj yaparak siyaset kurumu üzerinde vesayet kurmaya çalışılabilir. Demokrasi; kasetle, montajla, kurgu ve kumpaslarla değil insan hakları ve özgürlüklerin gelişmesiyle yükselebilir” dedi.
AKIL TUTULMASI
Hiçbir gücün kendisini milli iradenin üzerinde göremeyeceğine de dikkat çeken Recep Hacıeyüpoğlu, “Bugün, özellikle muhafazakar camiada paralel yapı inandırıcılığını kaybetmiş ve milletin gözünden düşmüştür. Ahlaki olarak sorgulanıyorlar. Demokratik sistemlerde siyasetin ve siyasetçilerin yönünü millet belirler, çeteler değil. Paralel yapının artık bunu anlaması gerekiyor. Paralelciler kurguyla/montajla iktidara ortak olmak istiyor. Gerçek bir demokrasi böylesi bir akıl tutulmasına tahammül edemez” ifadelerini kullandı.
ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK
Hacıeyüpoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Hiçbir güç kendisini milli iradenin üzerinde göremez/görmemeli. Artık eski Türkiye yok! Hukuk devleti asla komplocu zihinlerden demokrasi bekleyemez! Dünya’nın en çağdaş devlet düzenlerine sahip olan ülkelerinde, siyasete bu şekilde müdahil olunması kabul edilebilir mi? Halkın oylarıyla iktidara gelen bir siyasi partiyi, komplolarla, türlü kumpaslarla, ucuz kurgularla hizaya getirme dönemi artık sona erdi.”