SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 6 KÖPRÜ İNŞA EDİYOR

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 6 KÖPRÜ İNŞA EDİYOR

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir genelinde tüm hızıyla devam eden köprü yapım ve yenileme çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir hizmet sınırlarının genişlemesi ile birlikte ilçeler arası bağlantıda önemli yeri olan eski köprülerde kapsamlı çalışmalar başlatıldığını ifade eden Başkan Toçoğlu, yeni yasa ile birlikte şehrin ulaşım güvenliğinin Büyükşehir güvencesi altında olduğunun altını çizdi.
Devam eden projeler ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan sel felaketinde zarar gören Karapürçek Uludere Köprüsü’nde yenileme çalışmalarımız tamamlandı. 18 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki yeni köprü ile Mecidiye, Ahmediye ve Uludere Mahalleri arasındaki geçişler artık daha güvenli. Köprüye bağlanan güzergahtaki asfalt çalışmalarımız da sona erdi. Yenilenen Uludere Köprüsü Karapürçekli hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu. Başkan Zeki Toçoğlu, “Eski Ankara Yolu olarak bilinen güzergahta, Çatalköprü Mahallesinin girişindeki eski köprüde de yıkım çalışmalarımız tamamlandı. Köprü yenileme projemiz kapsamında ulaşımın alternatif güzergahlar ile sağlanacağı konusunda bölgede ikamet eden hemşerilerimize ayrıntılı bilgi vermiştik Yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz ve 56 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde olacak köprüde çalışmalarımız kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi. Pamukova ve Geyve arası ulaşımında önemli bir yeri olan Çardak Köprüsü’nde devam eden çalışmalar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “124 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde inşa edeceğimiz Pamukova Çardak Köprüsü’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen projemizde çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından Pamukova ve Geyve arası ulaşım güvenliğini daha da arttırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Geyve Karaçay Köprüsü’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ekiplerimiz köprüdeki yıkım çalışmalarını tamamladı. Temel atma işlemleri de sona erdi. Geyve ilçe merkezi ulaşımında önemli bir yeri olan Karaçay Köprüsü 26 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde olacak. Yaklaşık 1,5 milyon TL’lik yatırımla inşa ettiğimiz köprü kısa süre içerisinde Geyveli hemşerilerimizin hizmetine sunulacak” diye konuştu. Akyazı’da hayata geçirilen köprü yenileme çalışmalarına da değinen Başkan Toçoğlu, “Akyazı’da da iki köprü yapım projesi başlatacağımızı ifade etmiştik. Bu kapsamda 54 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde inşa ettiğimiz Salihiye Köprüsü’nde çalışmalarımız tamamlandı. Geçici olarak güzergahı trafiğe açtık. İnşallah en kısa süre içerisinde köprüye bağlanan yolun asfaltını da atacağız. Diğer yandan Akyazı Bedil Kazancı Köprüsü için de yer tespitimiz tamamlandı. İnşallah yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımla 82 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edeceğiz. Akyazı’ya hayırlı olsun” dedi.