Sakarya Caddesinde Çalişmalar Devam Ediyor

Sakarya Caddesinde Çalişmalar Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Sakarya caddesi yenileme çalışmaları devam ediyor.
Proje ile ilgili kamuoyun bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Arter üzerinde iki farklı noktadan itibaren çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlk çalışma noktamız, Sakarya caddesinin başlangıcı olan Yeni Camii kavşağı, bu kavşağa bağlanan Yeni Camii Caddesi üzerinde gerekli düzenlemeler yapılıyor. Diğer çalışma noktamız da Patates Hali Kavşağı. Yine hal kavşağına bağlanan cadde girişlerinde ve Sakarya Caddesi boyunca çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Çalışmaların etap etap ilerlediğini de belirten Oktar, “Sakarya caddesini etaplara ayırdık. Ekiplerimiz ilk önce belirlenen adadaki mevcut zemini kaldırıyor. Ardından betonlama ve taş döşeme çalışmalarımız başlıyor. Ekiplerimiz belirlenen etabın tamamlanmasının hemen diğer adada gerekli çalışmalara başlıyor. Bölge esnafı ve vatandaşlarımızın gerçekleştirilen çalışmalardan etkilenme düzeyini en az seviyeye indirmek için bu yöntemi uyguluyoruz” dedi.
Arter üzerindeki kavşaklarda da gerekli düzenlemelerin yapılacağını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, “Bu proje ile yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki arter daha modern bir görünüme kavuşmuş olacak. Cadde üzerindeki kavşaklarda yenilenecek. Çalışmaların sürdüğü Patates Hali kavşağında da esnafımızın isteği üzerine gerekli düzenlemeleri yaptık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Bölge esnafına ve hemşerilerimize çalışmalarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Çevre düzenlemeleri ve yapılacak peyzaj çalışmalarının ardından Sakarya Caddesi herkesin beğenisini kazanacak” ifadelerini kullandı.