Sakarya’da Yad Organizasyonu Gerçekleştirdi

Sakarya’da Yad Organizasyonu Gerçekleştirdi

Mahmud Es’ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Agâh Sosyal Gelişim Derneği tarafından, Gümüşhânevî hazretleri tarafından İzmit-Adapazarı bölgesi ahalisinin irşadı maksadıyla Sakarya’nın Geyve ilçesine gönderilen ve bu bölgedeki On yılı aşkın süre sürdürdüğü çalışmaları neticesinde çok sayıda müntesibi olan ‘Hasan Hilmi Efendi Hazretleri’ni Yâd Programı’ Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bin 500’e yakın seçkin davetlinin katılımıyla Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Sunuculuğunu Cihat Demirci’nin yaptığı Yâd Özel Programı, Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile Agâh Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Av. Ali Kasım Aksoy’un açılış konuşması ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Moderatörlüğünü M. Es’ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz’ın yaptığı Panel bölümünde ise, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol tarafından, ‘Menâkıb-ı Haseniyye’de Kastamonulu Hasan Hilmi Efendi”; Din Eğitimi Uzmanı Adem Ersoy tarafından, ‘Hasan Hilmi Efendi’nin Ziyaiyye Mektebindeki Yeri’; Tasavvuf Tarihi Uzmanı Fatih Yıldız tarafından, ‘Hasan Hilmi Efendi’nin Halifeleri ve Tesirleri’; Tasavvuf Tarihi Uzmanı Mustafa Kahya tarafından, ‘Batı Karadeniz’de Ziyaiyye’; Necmettin Erbakan Üni. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Abdullah Uzun tarafından da, ‘Gümüşhanevi Hulefâsından Kırımlı Abdullah Efendi’ konulu birer sunum yapıldı.
Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin yaptırdığı 99 hatim-i şerif ve diğer tesbihlerin duasıyla tamamlanan Hasan Hilmi Efendi Yâd Özel Programının sonunda, programa konuşmacı olarak katılan Konuk Akademisyenlere Sakarya Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Av. Ali Kasım Aksoy, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Abdullah Necati Fescioğlu, EPDK Üyesi Fazıl Şenel ve Saski Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş tarafından birer plaket ve tablo hediye olarak takdim edildi.