Sakaryalı 2 Bin 600 Öğrenci Darıca Hayvanat Bahçesini Ücretsiz Gezecek

Sakaryalı 2 Bin 600 Öğrenci Darıca Hayvanat Bahçesini Ücretsiz Gezecek

Sakaryalı öğrencilere, doğa ve çevre korunma bilinci ile hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz karşılıklı protokol imzaladı.
Protokolün imzalanmasından sonra konuşan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, "Tür sayısı olarak Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesine sahibiz. Hayvanat Bahçemizin 600 türde 8 bin bitkiden oluşan bir botanik park içerisine kurulu olmasından dolayı öğrenciler bir bakıma vahşi doğaya yolculuğa çıkacaklar. Bu yolculukta Hayvanat Bahçemizde bulunan eğitim salonlarında çocuklara doğa ve çevre koruma temalı eğitim ve etkinlikler sunulacaktır. Bu protokol kapsamında bir kısım öğrenciyi ücretsiz alacağız. Diğer öğrencilerimiz de bu gezilerden indirimli faydalanabilecek" dedi.
İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı "Sakaryalı öğrencilerimizin doğa ve çevre koruma konusunda bilinçli birer birey olmalarını istiyoruz. Bu konuda hayvanı ve bitkiyi yerinde görüp, inceleyip ve tanıması gerekiyor. Maddi açıdan yetersiz öğrencilerimizin ücretsiz, diğer öğrencilerimizin ise indirimli olarak faydalanacağı protokol sayesinde, Darıca Hayvanat Bahçesine düzenlenecek gezilerde öğrencilerimiz, daha önce görmediği hayvanları tanıma, onlara dokunma ve onları besleme şansı yakalayacaklar" diye konuştu.