Salda Kayak Merkezi’nde Muhteşem Sezon Açılışı

Salda Kayak Merkezi’nde Muhteşem Sezon Açılışı

Türkiye’nin ilk ve tek göl manzaralı tesisi Salda Kayak Merkezi, muhteşem bir organizasyonla kayak sezonunu açtı.
Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda; vatandaşlar, doğaseverler ve sporcular Salda Kayak Merkezi’nde buluştu.
MÜDÜR SANCAR, SALDA KAYAK MERKEZİNİ ANLATTI
Salda Kayak Merkezi hakkında teknik bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, “Salda Kayak Merkezimiz 2012 yılında hizmete girmiştir. Burdur kent merkezine 72 kilometre, Yeşilova İlçesi’ne 15 kilometre mesafededir. Tesisin en uzun pisti bin 600 metre, en kısası ise 950 metredir. Beş pistten müteşekkil kayak merkezinin 860 metre uzunluğundaki teleski hattında, 11 adet direk, 40 adet T tipi teleski akışı bulunmaktadır. 1 adet kar sıkıştırma, 2 adet kar motoru, kafeterya, elbise ve kayak malzemeleri bulunduğu reyonlar bulunmaktadır. Bir adet kayak antrenörümüz vardır. 60 aktif sporcu burada spor yapmaktadır. Kayak merkezimiz Bakanlığımız, Burdur Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve Yeşilova Kaymakamlığının yaptığı ödenekler ile bugünlere gelmiştir. Bu tesisin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.
Sezon açılış programı kapsamında Burdur, Isparta, Denizli ve Antalya’dan gelen sporcular, kayak gösterileri yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile, merkezin en uzun pistinden inen sporcular, vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Sporcular gösterilerinin ardından ‘Tatil Coşkun, Spor Tutkun Olsun” yazılı pankart açtı.
EĞLENCELİ YARIŞMALARLA ÇOCUKLAR EĞLENDİ
Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği programda, Naylonla Karda Kayma ve Kızak yarışması düzenlendi. Geçmişi anımsatan naylonda kayma yarışında, naylonun üzerinde durmaya çalışırken, karda yuvarlanan çocuklar kahkahalara boğuldu. Kızak yarışmasına ise Burdur’da görev yapan gazeteciler de katıldı. Gazeteciler, kızak üstünde madalya için yarıştı. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara ve gazetecilere madalyalarını Burdur Vali Vekili Ali Nazlım Balcıoğlu, AK parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeşilova Kaymakamı Nejdet Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, AK Parti Burdur Milletvekili Ömer Bütüner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal tarafından dağıtıldı.
SPORCULAR, PİSTLERİ BEĞENDİ
Burdur, Isparta ve Denizli illerinden gelen kayakseverler ve sporcular pistleri beğendiklerini söyledi. Organizasyon için teşekkür eden sporcular, gelecekte Salda Kayak Merkezi’nde, milli sporcuların yetişeceğine olan inançlarını dile getirdi.