Saldırı hazırlığı yaparken yakalandılar

Saldırı hazırlığı yaparken yakalandılar

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, dün terör örgütü PKK ile mücadele çerçevesinde şu gelişmeler yaşandı:

*Şırnak/Uludere’de icra edilen operasyonda, askeri birliğe saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hâle getirildi.

*Şırnak/Silopi’de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu dört terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

*Tunceli/Merkez’de, MLKP terör örgütünden kaçan bir terörist, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve 30 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

*Şırnak/Merkez’de devam eden operasyonda, bir RPG-7 roketatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

*Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda, 119 kilogram toz esrar ve 10 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

*Hakkâri/Merkez’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan üç dinamit, 10 kapsül, sekiz metre infilaklı fitil, 450 metre elektrik kablosu ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

*Mardin/Mazıdağı’nda bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen EYP'li saldırı ile bağlantılı bölücü terör örgütü işbirlikçisi altı şahıs, bir tabanca, dört şarjörü, 26 fişeği, bir av tüfeği, 25 kilogram amonyum nitrat, bir drone ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile birlikte gözaltına alındı.