Saldırı olursa sorumlusu Demirtaş'tır

Saldırı olursa sorumlusu Demirtaş'tır
Bingöl Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'nde düzenlediği açlık greviyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Eylemle ilgili yaptığı açıklamalarda üniversite yönetimini tehdit eden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a Rektör Gıyasettin Baydaş'tan tepki geldi. Rektör Baydaş, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı olması halinde tek sorumlunun Selahattin Demirtaş olacağı uyarısında bulundu.

Selahattin Demirtaş, partisinin salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bingöl Üniversitesi yönetimini sert bir şekilde eleştirmiş, "Buradan Bingöl Üniversitesi rektörüne sesleniyorum, çocuklara kalkan eller kırılır. Asla provokasyona mahal verilmeden Bingöl Üniversitesi'ne el atılması gerekir. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'e çağrı yapıyorum." şeklinde tehditlerde bulunmuştu.

Bununla ilgili dün bir basın toplantısı yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş, "Yarın öbür gün delinin bir tanesi bize bir saldırı yaparsa, bunun sorumlusu kim olur? Hedef gösteren Selahattin Demirtaş olur. Bir genel başkana, bir eş başkana yakışan bir tavır, bir duruş değil. Zaten bu tür bulanık havalarda, bulanık sularda avlanmak isteyen kurtlar vardır. ‘bu adam böyle söyledi ben şöyle yaparsam ona mal edilir’ şeklinde değerlendirmek isteyenler olabilir. Akli dengesi yerinde olmayan birileri olabilir yaptığı eylem ona mal edilir. Bu son derece yakışıksız bir ifadeydi" dedi.