Salihli Tso’ Da Yeni Girişimci Adayları Yetişiyor

Salihli Tso’ Da Yeni Girişimci Adayları Yetişiyor

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Salihli TSO), KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde düzenlediği 7. Girişimcilik Eğitimi’ne 30 kişi katılıyor. Eğitim sonunda sertifikalarını alacak olan kursiyerler KOSGEB hibe ve kredi olanaklarıyla yeni iş kurma imkAnına kavuşacak.
Salihli TSO’nun Manisa KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenlediği girişimcilik kurslarının 7.’sİ, 30 kursiyerin katılımıyla başladı. Akıllı Marka ve Pazarlama İletişimi Danışmanlığı firmasından Arman Takan tarafından verilen eğitimler Salihli TSO’nun meclis salonunda gerçekleştiriliyor. Eğitim, 8 Aralık tarihine kadar devam edecek. Dört modülden oluşan 70 saatlik eğitimde girişimci adaylarına iş planı hazırlamanın incelikleri öğretiliyor. KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, iş yeri açmaları halinde 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli, iki yıl ödemesiz, iki yıl da geri ödemeli uygun destekler sağlıyor.
162 KİŞİ SERTİFİKA ALDI
Salihli TSO’da bu güne kadar düzenlenen 6 KOSGEB girişimcilik eğitiminde toplam 162 kişiye eğitim imkanı sağlandığını belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, sertifika alan kursiyerlerden 39 kişinin kendi iş yerini kurarak ekonomiye katkı sağlamaya başladığını vurguladı. Yüksel, şu bilgileri verdi: “2005 yılından bu yana odamız bünyesinde yer alan KOSGEB temsilciliğinde hiçbir ücret alınmadan girişimci adaylarına ve KOBİ’lere danışmanlık yapılıyor. Bu zaman süresince düzenlenen eğitimlerde 162 kişi sertifika aldı. Bunlardan 39’u Salihli’de işini kurdu. Girişimci adayları kendi işlerini kurduklarında hem kendilerine, hem de etrafındaki başka kişilere istihdam olanağı sağlıyor. Salihli TSO yönetimi olarak işsizliğin azalmasına da katkısı olan bu sistemi ve girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz.”