Salihlili Beril Darüşşafakalı Oldu

Salihlili Beril Darüşşafakalı Oldu

Salihlili öğrenci Beril Diyarbekirlio, 20 ilde toplam 2 bin 145 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına giriş sınavında ismini asil listeye yazdırmayı başardı.
2014-2015 eğitim-öğretim yılında Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına asil listeden giriş yapan 125 öğrenci arasından bin 482 aday numarası ile 30. sırada yerini alan Beril Diyarbekirlio, önceki gün Salihli’de ilk 4 yıllık eğitim sürecini tamamladığı Beş Eylül İlkokulu’nda düzenlenen törenle öğretmen ve arkadaşlarına veda etti. Törende konuşan Okul Müdürü Halil Tekin, ”Türkiye’nin en köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve 151 yıldır ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara kaliteli eğitim fırsatı sunan Darüşşafaka, bu yıl da Türkiye’nin farklı illerinden başarılı öğrencilere kapılarını açtı. Geçen yıl okulumuzdan mezun olan Beril Diyarbekirlio 01 Haziran 2014 tarihinde 20 il merkezinde toplam 2 bin 145 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen giriş sınavlarında ismini asil listeye yazdırmayı başardı. Bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında, eğitim ve öğretime başlayan eski öğrencimiz Beril Diyarbekirlio’ya bundan sonraki eğitim yaşamında başarılar diliyoruz.” dedi.
”SİZLERİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM”
Duygusal anların yaşandığı veda töreninde gözyaşlarını tutamayan Beril Diyarbekirlio ise yaptığı konuşmada, ”Şuanda yeni okulumda yeni arkadaşlar edindim. Fakat sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Bugünkü başarımı aileme, okul idaresine ve sınıf öğretmenim Adalet Ceylan’a borçluyum. Herkese teşekkür ederim.” dedi.
Okul Müdürü Halil Tekin, Beril Diyarbekirlio ve eski sınıf öğretmeni Adalet Ceylan’a başarı belgesi verdi. Tekin ayrıca başarılı öğrenciye satranç takımı hediye etti.