Salman’dan Mescid-i Aksa Baskınına Tepki

Salman’dan Mescid-i Aksa Baskınına Tepki

Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yaptıkları baskını şiddetle kınadığını açıkladı.
Salman, Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail’in, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attığını ifade etti. Mescidi Aksaya yapılan saldırıyı kınadığını ve lanetlediğini ifade eden Salman, Kuran-ı Kerim’in ayaklar altına alınmasını ve İsrail askerlerinin postallarıyla Mescide girmelerinin kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.
Mustafa Salman, “İsrail uzun bir aradan sonra Mescid-i Aksa’ya saldırdı. İsrail Mescid-i Aksa’ya saldırması sıradan bir olay değil. Ortadoğu’daki savaşı daha da körükleyecek adım adım Kudüs’ü ihlal ederek kendisine başkent yapacak. İslam coğrafyası kendi derdinde uğraşırken İŞİD gibi terör örgütü etrafı kasıp kavururken İsrail fırsattan istifade ederek Kudüs ile ilgili hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu. İsrail askerleri Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girişlerini yasakladıktan sonra, mabedi bastı. İsrail askerleri Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya girdi. Gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldıran İsrail, 1967’den bu yana, askerler postallarıyla Aksa’nın mihrabını çiğneyip tahrip ettiler. İsrail askerlerinin Kuran’ı Kerimleri yerlere attıkları da fotoğraflarda görülüyor. Mescid-i Aksa’nın tekrar ziyaretçilere kapatmasının ardından içeri girmek isteyen Filistinlilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti. İslam dünyasını harekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz.
Avazınız çıktığı kadar susmaya devam mı edeceksiniz? İlk kıblemize yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör devleti yönetimi Mescid’i Aksa’nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yapıyor. Bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçtüğünü dile getiriliyor. Bizler Müslüman olarak nabzımızın attığını bugün göstermeliyiz. Biliyoruz ki, insanlarımız asla Siyonistlere sessiz kalmayacak. Siyonistlerin saldırıları ancak bizim mücadele azmimizi arttıracaktır. Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıyı kınıyoruz. Siyonist rejimin, uzun yıllardır Mescid-i Aksa’yı kuşatma altına almaları, giriş ve çıkışları yasaklamaları, botlarıyla içeri girmeleri, Kuran-ı Kerim’i yere atmaları ve sis bombalarıyla bu kutsal mekana saldırmaları kabul edilecek bir durum değildir. Bu alçakça saldırıyı kabul etmiyoruz, Siyonistlerin bu zorbalıklarına devam edeceğini de biliyoruz. Yeryüzündeki bütün Müslümanların birlik olup zalimlere haddini bildirmesi gerekir. Mescid-i Aksa’ya yapılan bu saygısızlığı ve küstahlığı kınıyor ve lanetliyorum” şeklinde konuştu.