Şampiyondan ’’yerli motosiklet’’ cevabı

Şampiyondan ’’yerli motosiklet’’ cevabı

Bu yıl 4. kez Dünya Süpersport Şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakarya’da Erenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Söyleyişi ve İmza Günü’ programına katıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda Sofuoğlu’nu dinleyenler arasında eşi Julia Looman da vardı.

“TEDBİR ELDEN TAKDİR ALLAH’TAN DİYEREK ÇIKIYORUZ YARIŞLARA”

Programda kendisine sorulan soruları cevaplayan Sofuoğlu, hayatından ve anılarından kesitler paylaştı. Motosiklet yarışçısı olmanın ecelle bir alakası olmadığını ifade eden Sofuoğlu, “Yaptığımız spor tehlikeli bir spor dalı, futbol gibi değil. Bugün trafikte ne kadar risk varsa belki motosiklet yarışında biraz daha fazla riskiniz var. Tedbir elden takdir Allah’tan, biz bu şekilde çıkıyoruz yarışlara. Çevremizdeki insanlar da artık saygı duymaya başladı” dedi.

“SON ALDIĞIM ŞAMPİYONLUK EN ZORUYDU”

Kariyerinde kendisini en çok etkileyen olayın yaklaşık 3 ay önce kaybettiği bebeği Hamza olduğunu ifade eden Sofuoğlu, “Aldığım dördüncü şampiyonluk en zoruydu, bu da Hamza yüzünden. Ağabeylerimi kaybettiğimde, babamı kaybettiğimde hep bir şekilde katlandım ama kendi bebeğim olduğunda gerçekten çok zordu. Hala daha atlattım diyemem. Tabi ki buğun gülebiliyoruz, şampiyonluğumuza sevinebiliyoruz ama her eve gittiğimizde çocuğumuzun odasını boş gördüğümüzde bu bizi çok etkiliyor. Kariyerimdeki en zor dönem bu sezondu” diye konuştu.

KENAN SOFUOĞLU’NA ‘YERLİ MOTOSİKLET’ SORUSU

Programın sonunda kendisine sorulan ‘Türk bayrağının altında bir yerli motosiklet olmasını istiyor musunuz’ sorusuna cevap veren Sofuoğlu, “Belki ileriki yıllarda motosiklet gelir ama şu anda en büyük ihtiyaç otomobil. Yarın bir gün yerli motosiklet çıkacaksa bizim de onda faydamız olur. Tecrübemizi orada kullanabiliriz. Ama inşallah önce yerli otomobilde başarılı olalım” ifadelerini kullandı.

Kenan Sofuoğlu’na Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk tarafından çiçek takdim edilmesiyle devam eden program, Sofuoğlu’nun sevenlerine imza dağıtmasıyla sona erdi.