Şampiyonlardan Öğrencilere Tavsiyeler

Şampiyonlardan Öğrencilere Tavsiyeler

22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak Türkiye’nin gururu olan Enes Erkan ve Serap Özçelik, İhlas Koleji’nde düzenlenen panele katıldı. Şampiyonlar, gençlere karateyi anlatarak tavsiyelerde bulundu.
ERKAN: “ZİRVEYE ÇIKMAK ZOR; ZİRVEDE KALMAK DAHA ZOR”
Panelin moderatörlüğünü yapan Türkiye Gazetesi’nin usta kalemi Hasan Sarıçiçek’in sunumuyla başlayan programda, son iki yılın Dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan, “Spora teşvik için buradayız” diyerek, şunları ifade etti:
“Üst üste şampiyonluklar aldıktan sonra hedefteki isim oluyorsunuz. Rakipleriniz sizi yenmek için daha çok çalışıyorlar. Bu dünya şampiyonasına da çok iyi hazırlanmıştık. İdmanlarımız adeta maç havasında geçiyordu. Zor oldu ama şampiyon olmayı başardım."
“MİLLİ MARŞIMIZIN ÇALINMASININ HEYECANINI ANLATAMAM”
“Maça çıktığım zaman 76 milyon insanımızın gücünü hissediyorum” diyen Erkan, o duygunun anlatılamaz olduğunu ifade ederek, “Özellikle de şampiyon olduğunuz zaman bayrağımızın göndere çekilmesinin ve milli marşımızın çalınmasının heyecanını kelimelerle tarif edemem. O anda çok değişik duygular içinde oluyorsunuz. Daha sonra bunu tekrar yaşatmak için yine şampiyon olmak istiyorsunuz. Umarım siz de bir gün bu duyguları hissedersiniz” dedi.
ÖZÇELİK: “BİR HEDEFİNİZ OLMALI, O HEDEF İÇİN ÇOK ÇALIŞMALISINIZ”
Aynı zamanda beden eğitimi öğretmenliği de yapman Bayanlar Dünya Şampiyonu Serap Özçelik de karateyi tanıtmak istediklerini belirtti.
Öğrencilere mutlaka bir hedef belirlemeleri gerektiğini söyleyen Özçelik, “Kendinizin bir hedefi olmalı ve o hedef için çok çalışmalısınız. O disiplin içinde çalışmaları sürdürmeniz gerekiyor. Ben de bu şampiyona için Ocak ayından itibaren çok sıkı bir çalışma içindeydim. Tüm konsantrasyonumu ve düşüncemi bu şampiyonaya odaklamıştım. Şükürler olsun ki şampiyon oldum” diye konuştu.
“MAÇTAN ÖNCE ÇOK SABIRSIZLANIYORUM”
Maçtan önce çok sabırsız olduğunu belirten Özçelik, “Hemen şu maça başlayayım’ diye düşüncem oluyor. Çünkü çok uzun süre hazırlandığınız için artık daha fazla durmak istemiyorsunuz. Ayrıca benim maçlarım şampiyonaların son maçları oluyor. Genelde çok stresli oluyorsunuz. Ama ben antrenmanlarımda yaptıklarımı maçta uygulamak için odaklanıyorum. Böylece çok rahat ediyorum. Son şampiyonadaki final maçı da bu açıdan benim için çok kolay geçti" şeklinde konuştu.
DELİHASAN: “FEDERASYON OLARAK KARATEYE OLAN BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Şampiyonların konuşmasının ardından söz alan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, federasyon olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karatenin vurdulu-kırdılı bir spor olduğuna yönelik derin bir yanılgı olduğunu ifade eden Delihasan, “Bu algıyı değiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Karate insanın öfkesini yenerek mücadele ettiği bir spor dalıdır” dedi.
“Ülkemizde karateye ilginin az olduğu illerde karate sporunu tanıtıyoruz. Tanıtımlar yapıyoruz” diyen Delihasan buna yönelik bir farkındalık çalışması içinde olduklarını vurguladı. Sportif başarı kadar karateyi sevdirmenin ve gençleri karateye yönlendirmenin önemli olduğunu söyleyen Delihasan, yaptıkları çalışmalarla Türkiye Şampiyonası’na birçok ilden sporcu gelmeye başladığını ifade etti.
Delihasan ayrıca konuşmasının sonunda kendilerine bu imkanı tanıdığı için İhlas Koleji’ne teşekkür etti.
DOKUZ YAŞINDA MİNİK KARATECİ, DÜNYA ŞAMPİYONUNA RAKİP OLDU
Programın sonunda karate kursuna devam eden 9 yaşındaki minik bir karateci sahneye çıkarak Enes Erkan’a rakip oldu. İkilinin mücadelesi keyifli anlara sahne olurken, minik sporcu büyük alkış aldı.
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Türkiye Gazetesi’nin usta kalemi Hasan Sarıçiçek yaparken, sempozyumun bir diğer konuğu ise Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan oldu. Karateye ilgi duyan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panele İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yenmez ve İhlas Haber Ajansı Spor Servisi Müdürü Mustafa Karagöl de katıldı.
Program İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç’un şampiyonlara ve federasyon başkanına plaket takdimi ile sona erdi.